Nem opskrift på fransk hotdog brød. Brødene til franske hotdogs er utrolig nemme at bage selv, og her er en guide med billeder til.
Hjemmebagt fransk hotdog brød til dig, der elsker en god fransk hotdog med en ristet pølse.
Intet slår de hjemmelavede hotdogsbrød, og de er meget nemme at lave selv.
Brødene hæver i ovnen, og derefter bages de store og luftige. De aflange pølsebrød deles i to, og udhules med en grydeske, hvorefter de er klar til servering med ønsket fyld og pølse.
I dette link kan du se hvordan du steger pølser sprøde, som du kender det fra tankstationen.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på fransk hotdog brød
Ingredienser
- 250 gram mælk svarende til 2,5 dl.
- 25 gram gær
- 50 gram vindruekerneolie eller anden smagsneutral olie
- 1 æg strl. M
- 450 gram hvedemel
- 1 teskefuld salt
- 50 gram sukker
- 10 gram bageenzymer fransker hotdog brød kan laves uden
Sådan gør du
- Vej mælk af i en skål, og rør gæren ud i mælken. Derefter røres vindruekerneolie og et æg i.
- I skålen til din røremaskine vejes hvedemel af, og blandes sammen med salt, sukker og bageenzymer. Du kan sagtens lave fransk hotdog brød uden bageenzymer.
- Kom så væsken ned til til melblandingen, og ælt dejen i 10 minutter ved middel hastighed. Du skal bruge dejkrogen. Dejen til de franske hotdogs kan selvfølgelig også æltes i hånden.
- Derefter virkes dejen - se i dette link hvordan dej virkes op. Kom dejen tilbage i skålen, luk til med et stykke husholdningsfilm og læg et viskestykke over. Hæver nu til dobbelt størrelse, hvilket normalt tager ca. 45 minutter.
- Virk derefter dejen op igen, og vej den af i fire lige store stykker, der hver skal veje lidt over 200 gram. Mere præcist ca. 215 gram/styk.
- Trilles til aflange pølser, der passer med længden på din bageplade. Lægges på bageplade med bagepapir. Jo, det er meget lange pølsebrød, men forklaring følger. Du har nu fire meget lange pølsebrød i længde med bagepladen.
- Stil pladen med dejen ind på næstøverste rille, og tænd lyset i ovnen. Stil en lille gryde eller skål med en deciliter kogende vand ind nederst i ovnen.
- Luk ovnlågen, og lad nu dine franske hotdog brød hæve i ca. 45 minutter.
- Tag gryden ud, stil bagepladen med de hæve hotdog brød ned på næstnederste rille, og tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme. Ikke varmluft!
- Fransk hotdog brød skal nu bages i ca. 20 minutter - måske et par minutter mere. Det afhænger af hvor meget og hurtigt din ovn varmer. Og pladen med de franske hotdogbrød skal altså blive i ovnen under opvarmningen.
- Tag pladen ud og lad brødene køle af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.
- Med en brødkniv kan du nu dele hvert brød i to, så du får otte brød.
- Brug nu skaftet på en trægrydeske til at lave det klassiske hul i de franske hotdog brød, men pas på du ikke stikker skaftet ud gennem siden eller bunden på brødet.
Næringsindhold
Note
Fransk hotdog brød kan nu fyldes med lidt ketchup eller dressing, og derefter stoppes en ristet pølse i.
De hjemmebagte franske hotdog brød kan sagtens fryses ned.
Den franske hotdogs historie
Hvor kommer den franske hotdog fra, og hvor længe har vi kendt den i Danmark?
Her kigger vi lige kort på den populære franske hotdogs historie, og den indeholder måske flere sandheder.
For det første er der flere måder at bage brødet på. Enten en version med et brød, der i konsistens minder om en baguette. Eller som i denne opskrift, hvor den fransk hotdog er lavet med brød, der har udgangspunkt i det mere bløde pølsebrød. Det er jo smag og behag.
I forhold til historien, så, så kom den franske hotdog til Danmark i starten af 1980erne. Der er faktisk flere bud på, hvem der egentlig introducerede den franske hotdog til danskerne. Og måske opstod den bare på samme tid forskellige steder i landet.
Et af budene er nemlig, at det faktisk var et samarbejde mellem DSB, Steff Houlberg og Paaskebrød, der førte til udviklingen af fransk hotdog i Danmark.
Det skete i 1980, hvor danskerne kunne købe en såkaldt hapsdog.
Flere andre steder i Danmark piblede andre version af den franske hotdog dog op i nogenlunde samme periode, så det er ikke helt sikkert hvem, der i virkeligheden stod bag den i Danmark. Har du lidt viden om det, så skriv det gerne i kommentarfeltet længere nede.
Sikkert er det dog, at en trofast ledsager i den franske hotdog er en pølse og noget dyppelse, der kommes ned i hullet i brødet.
Det mest populære er ketchup, fransk hotdogdressing, remoulade eller sennep. Eller en blanding.
Når den franske hotdog er blevet så populær - og stadig er det, så er det først og fremmeste fordi den er super nem at tage med og spise.
prøvede dem i sidste uge, de blev godkendt med tommelfinger opad
Vi har lavet dem her til aften og de er virkelig lækre