• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Pastavandet (derfor skal du ikke hælde pastavand ud)

Pastavandet (derfor skal du ikke hælde pastavand ud)

pastavand i gryde
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. maj 2024 - Udgivet: 3. februar 2023

Pastavandet ender som regel i køkkenvasken, når vi har kogt pasta. Men gem noget af det kogende vand, for det er et effektivt stivelsesmiddel.

Hælder du også altid bare pastavandet direkte i køkkenvasken, når du har kogt pasta?

Det skal du lade være med. Gem i stedet noget af pastavandet - for det kan du bruge i din pastasauce.

Pasta består nemlig blandt andet af mel, og noget af den mel afsætter stivelse i pastavandet. Derudover koges pasta i saltet vand, her gør saltet også gavn, når du tilføjer noget af vandet i en sauce.

Du kan på den måde jævne din sauce med pastavandet og på den måde give den en god konsistens.

For mange klassiske, italienske retter er pastavandet faktisk en vigtig del af opskriften. Det gælder for eksempel spaghetti carbonara.

Retter der bliver bedre af pastavand

Spaghetti carbonara skal nemlig ikke have tilført fløde i modsætning til, hvad nogen måske tror.

Derimod skal der tilsættes lidt pastavand til sidst, når spaghettien vendes i ægge-osteblandingen.

Pastavandet hjælper også til at binde pesto til nykogt pasta. Når pastaen er kogt, hælder du vandet fra, men gemmer ca. en deciliter til 500 gram pasta.

Her rører du hurtigt pestoen sammen med kogevandet og vender pastaen i blandingen.

Resultatet er, at pestoen nemmere hænger fast i pastaen. Det betyder, at du får mere pesto på gaflen, når du spiser denne lækre, enkle ret.

Har du masser af plads i dit køleskab eller i fryseren, kan du endda tage skridtet længere og gemme noget af dit pastavand. Det er nemlig godt at bruge som væske, når du bager brød.

Opskrifter på lækre italienske retter

Hvis du er pasta-elsker som jeg, kan du overveje at bruge fuldkornspasta. Læs her hvorfor.

Og så kan du også lige se dette trick med en grydeske over en gryde med kogende vand, der forhindrer pastavandet i at koge over, når du koger pasta.

Pasta med hvidløg og olie

Pasta med kødsovs

Pastaret uden kød

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her