Sådan laver du spaghetti med bacon og cremet flødesauce, der er lavet af tørsaltet bacon, og nænsomt tilberedt med grønne asparges.
En af mine favoritter fra det italienske køkken er spaghetti med bacon og cremet flødesauce, som både smager fantastisk - og samtidig er ret nem at tilberede.
Brug kogevand fra pasta
Når du laver flødesauce til pasta er det altid en god idé, at tilsætte lidt af kogevandet fra pastaen, så pastaretten ikke bliver for tør.
Og pastaen suger jo altid en del væde.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på spaghetti med bacon og cremet flødesauce
Ingredienser
- 500 gram spaghetti
- 200 gram bacon gerne tørsaltet
- 1 rødløg grofthakket
- 3 fed hvidløg finthakket
- 1 bundt grønne asparges i mindre stykker
- 2,5 deciliter hønsefond
- 2,5 deciliter fløde
- 2,5 deciliter kogevand fra pasta
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at skære det tørsaltede baconstykke ud i grove tern. Kom en god slat olivenolie i en stor sauterpande, og steg nu baconen sprød ved middel varme - det tager tager cirka fem minutter.
- Kom så rødløg og hvidløg ved, og lad det svitse med et minuts tid, inden du hælder hønsefonden ved.
- Lad det simre i tre minutter, kom de grønne asparges ved og lad det simre videre et par minutter. Tilsæt så fløden.
- Kog spaghettien i letsaltet vand, men den må ikke koge for længe. Den skal have en del bid, da den koges færdig i flødesaucen.
- Med en tang fisker du den over i flødesaucen, og rører rundt, så flødesaucen smyger sig spaghettien, og den samler masser af smag.
- Lad det simre 3-4 minutter, hvor du løbende tilsætter lidt af kogevandet fra pastaen, så den ikke koger tør. Hellere lidt for meget væde end for lidt!
Næringsindhold
Tips
Din spaghetti med bacon og cremet flødesauce smages til med lidt salt og rigeligt friskkværnet peber, da peberet giver spaghettiretten en rigtig god smag og karakter.
Se også disse opskrifter: