• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Må man spise rå champignon og andre svampe?

Holger Rørby Madsen
Skal man undlade at spise rå champignon, eller er det ok? Faktisk er anbefalingen at stege svampene inden de spises. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Viden om

Oversigt over indhold

  1. Er rå champignon farlige og hvad er det man skal passe på, når man har lyst til de lækre svampe? Her er svaret på hvad du gør med champignon.
  2. Undgå rå champignon
  3. Indeholder giftstoffer
  4. Det gode råd

Er rå champignon farlige og hvad er det man skal passe på, når man har lyst til de lækre svampe? Her er svaret på hvad du gør med champignon.

Hvad er det nu med rå champignon? Kan man snitte dem og spise dem rå i skiver i en salat, eller skal de tilberedes først?

Der er nok mange, der er i tvivl om hvorvidt det er godt - eller direkte farligt - at spise champignon i rå tilstand.

Så her følger de officielle råd om spisning af svampene

Undgå rå champignon

Ifølge Fødevarestyrelsen bør man tilberede champignon inden man putter dem i munden. Det er det generelle råd.

Det gælder både de rå champignon, men også andre svampe som eksempelvis shitake, østershatte med videre.

Se også: Champignonsuppe - opskrift på cremet svampesuppe

Indeholder giftstoffer

Forklaringen er, at blandt andet champignon og shitake svampe indeholder naturlige giftstoffer.

Disse giftstoffer kan give forskellige bivirkninger, men giftstofferne begrænses når du steger svampene. Derfor er det klogt at tilberede de rå svampe.

Eksempelvis indeholder champignon giftstoffet phenylhydraziner, mens der i shitake svampe findes giftstoffet lentinan.

Phenylhydraziner kan være kræftfremkaldende, mens lentinan kan medføre et voldsomt kløende udslæt.

Og andre svampe har på samme måde andre stoffer i sig, som kan give overfølsomhedsreaktioner.

De naturlige giftstoffer findes både i svampene ude i naturen, og i de svampe, som du kan købe i supermarkedet. Så der gælder altså de samme forholdsregler.

Se også: Fad med kylling, ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

Det gode råd

På baggrund af det, anbefaler Fødevarestyrelsen altså, at man altid opvarmer og tilbereder svampene.

Så undgå at spise rå champignon eller andre svampe, eksempelvis i salater og den slags.

Se også: Mørbrad med champignon a la creme

Din vurdering
  • Rå champignon
Sending
Stem her
5 (1 stemme)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 3.0K
  • 6
  • 0
  • 7
  • 9
  • 9
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Argentinsk rødvin til 79 kr. i vintest: Det fås næppe bedre!
Morgenmadspizza »

Populært indhold lige nu

billede med flødebollekage

Flødebollekage - no-bake kage med flødeboller og bær

Danskvand kan være et godt alternativ til vand, når du skal slukke tørsten. De liflige bobler giver dejlig mundfornemmelse og skader ikke tænderne. Foto: Charlotte Mithril / Madensverden.dk

Skader danskvand tænderne eller er det en myte?

billederesultat for svinemørbrad med honning og soja

Svinemørbrad med honning og soja til grill eller pande

kyllingebryst i fad med skinke og grøntsager

Kyllingebryst i fad med skinke og grøntsager

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Nyeste opskrifter og artikler

  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49
  • Favoritter fra Newyorker By Heart
  • Favorit sauce - nem opskrift der smager som Jensen's

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!