• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalkunschnitzler i fad - fedtfattig opskrift

Kalkunschnitzler i fad - fedtfattig opskrift

billede til kalkunschnitzler i fad
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
86
SHARES
FacebookMessenger86PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. april 2024 - Udgivet: 4. januar 2023

Her er min opskrift på kalkunschnitzler i fad med grøntsager. En nem og fedtfattig opskrift på mad i fad, der kan serveres med kogte ris.

Kalkunschnitzler i fad med grøntsager er en lækker, sund og nem ret til aftensmad, og retten laves uden hverken smør eller fløde.

Sovsen laves i stedet med en jævnet bouillon, og det gør retten til en fedtfattig opskrift, der blandt andet er god hvis du døjer med et for højt kolesteroltal.

Opskriften er beregnet til fire personer, og den serveres med kogte ris. Gerne fuldkornsris.

Opskrift på kalkunschnitzler i fad

billede til kalkunschnitzler i fad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalkunschnitzler i fad

4.67 fra 6 stemmer
Her er min opskrift på kalkunschnitzler i fad med grøntsager. En nem og fedtfattig opskrift på mad i fad, der kan serveres med kogte ris.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 534
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 kalkunschnitzler
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk karry
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g champignon - i skiver
  • 1 rødløg - skæres i tynde både
  • 1 spsk hvedemel - med god top
  • 5 dl hønsebouillon - lavet af 5 dl. vand og 1 terning
  • 2 tsk paprika
  • 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 porre - i tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 2 gulerødder - i små tern
  • 300 g ris - koges som beskrevet på pakken

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Bank kalkunschnitzler let ud. På en varm pande brunes kødet på begge sider i lidt olie, og krydres med salt og karry. Lægges i et passende ildfast fad.
  3. Fordel porre, gulerødder og peberfrugt i fadet.
  4. Svits champignon i skiver grundigt, og tilsæt rødløg. Der kan tilsættes lidt mere olie.
  5. Drys hvedemel over, vend rundt og rør så hønsebouillon i. Den må gerne være varm, så temperaturen i panden ikke sænkes.
  6. Derefter tilsættes paprika, inden der smages til med salt, peber og lidt friskpresset citronsaft.
  7. Hæld det over indholdet i fadet.
  8. Kalkunschnitzler i fad skal nu have ca. 20 minutter midt i ovnen, og imens kan du koge ris.

Næringsindhold

Kalorier: 534kcalKulhydrater: 73gProtein: 33gFedt: 12gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 63mgNatrium: 1741mgKalium: 408mgKostfibre: 5gSukker: 6gVitamin A: 6485IUVitamin C: 48mgCalcium: 48mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kalkunschnitzler i fad serveres med kogte ris, og retten bliver endnu sundere med brune ris.

Du kan med fordel lade fadet med kalkun og grøntsager hvile i fem minutter inden servering, da retten er meget varm når den kommer ud af ovnen.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Frisk pasta med kalkunstrimler og paprikafløde
  • Italiensk kalkungryde - den sunde gryderet
  • Kalkunret med grøntsager og ris
  • Krydret kalkunpande med grøntsager og ris
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. laerke

    januar 04, 2023 at 9:28 pm

    Lækker opskrift, lige i tide til ferien!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required