Her er min opskrift på italiensk kalkungryde. En nem og sund gryderet med kalkunbryst, soltørrede tomater, aubergine og meget andet godt.
Italiensk kalkungryde er en fantastisk ret til aftensmad, for den er både sund, nem, hurtig og meget velsmagende.
Gryderetten laves af kalkunbryst i tynde strimler eller tern, og dertil kommer så blandt andet aubergine, soltørrede tomater og andet godt.
Den italienske ret med kalkunkød laves uden hverken smør eller fløde, og derfor er den også en kolesterolvenlig opskrift.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på italiensk kalkungryde
Italiensk kalkungryde
Ingredienser
- 350 gram kalkunbryst - i strimler eller tern
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 200 gram champignon - i kvarte eller skiver
- 1 rødløg - i både
- 4 fed hvidløg - hakkes groft
- 1 lille aubergine - i mindre tern
- 1 rød peberfrugt - i strimler, der halveres
- 8 soltørrede tomater - i olie, hakkes groft
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 4 deciliter hønsebouillon - gerne vam
- 2 teskefulde paprika
- 2 teskefulde italiensk krydderi - eller timian/oregano/basilikum
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
- 400 gram pasta - gerne fuldkornspasta
Sådan gør du
- Start med at finde både en god stegepande og en gryde frem, og gryden skal kunne rumme hele retten. Gør alle grøntsager klar, og så går du i gang med at lave italiensk kalkungryde.
- Varm panden op ved en nogenlunde høj varme, kom lidt olivenolie på og steg kalkunkødet i et par minutter. Kommes over i gryden, der altså ikke skal stå på en tændt kogeplade endnu.
- Så steges champignon godt af på den varme pande. Tilsæt derefter rødløg og hvidløg, og steg et halvt minut mere. Kom evt. en smule mere olie på panden.
- Tilsæt så aubergine sammen med peberfrugt og soltørrede tomater. Vendes godt rundt og steges hurtigt af.
- Tag panden af kogepladen, og sæt i stedet gryden på - stadig ved en god varme. Lad det varme op så kalkunkødet i gryden begynder at stege.
- Drys hvedemel over kalkunkødet, og vend det godt rundt. Hæld også indholdet fra panden i gryden.
- Tilsæt hønsebouillon sammen med paprika, italiensk krydderi, tomatpasta og engelsk sauce. Krydr med lidt friskkværnet peber, men vent med salt.
- Vend godt rundt, skru ned for varmen og læg låg på gryden. Italiensk kalkungryde skal nu simre i ca. 20 minutter.
- Imens koges pasta som anvist på pakken. Brug gerne en fuldkornspasta, hvis retten skal være mere sund, men en alm. pasta er selvfølgelig også fin.
- Kalkungryden smages til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Italiensk kalkungryde serveres straks sammen med den kogte pasta. Lidt ciabatta eller focaccia passer også fint til.
laerke
Det ser lækkert ud, det ligner lidt et julekøkken!