Se, hvordan du både hurtigt og nemt laver en hurtig ret med frisk pasta med kalkunstrimler, der vendes i en lækker paprikafløde.
Er du på jagt efter en hurtig ret til aftensmaden, så har du fundet den her. For frisk pasta med kalkunstrimler kan du lave på cirka 20 minutter, og det er altså både sund og nærende mad.
Jeg har brugt to teskefulde paprika i retten, men du kan sagtens tilføje lidt mere. Og du kan også komme lidt chili i retten, det gør den blot endnu mere spicy.
Men ellers er det lige ud af landevejen: Pasta vendes med kalkunstrimler og ærter - flødepaprikasaucen giver cremet konsistens og god smag.
Du kan spise retten, som den er. Men du kan også vælge at lave en let salat, så I også får sprøde grøntsager til pastaretten.
Under opskriften har vi tre bud på gode salater, hvis smag passer til kalkunretten.
Opskrift på frisk pasta med kalkunstrimler
Ingredienser
- 400 gram kalkunbryst i strimler
- 1 rødløg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 2 tsk paprika
- 1 dl hønsefond
- 2,5 dl fløde
- 500 gram frisk pasta
- 400 gram ærter
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog ærterne et halvt minut, og hæld dem i en sigte.
- Du kan enten strimle kød fra kalkunbryst, eller købe færdige kalkunstrimler til denne ret. Det sidste er selvfølgelig det nemmeste.
- Varm en pande godt op med en stor klat smør, og svits kalkunstrimlerne i tre minutter. Ryst panden rundt undervejs.
- Så kommer du finthakket rødløg og hvidløg ved, og lader det svitse med i et par minutter.
- Tilsæt så paprika, hønsefond og fløde, og skru lidt ned, og lad det simre videre.
- Imens koger du hurtigt den friske pasta i letsaltet vand. Det tager kun et par minutter.
- Kom den friske pasta over i panden med kalkunstrimlerne - og lad gerne pastavandet den friske pasta følge med. Det giver lidt ekstra væde til paprikafløden. Så du skal altså ikke hælde vandet fra pastaen, men blot samle den op af vandet med en gaffel eller madpincet, og lægge den i panden.
- Vend pastaen sammen med paprikafløden, og kom også ærterne ved.
- Servér straks direkte fra panden, og gerne med et stykke friskbagt brioche.