Her får du min opskrift på kalkun i paprikasauce. En både nem og hurtig kalkunret, der laves i pande og serveres med pasta eller kogte ris.
Kalkun i parikasauce er en lækker middagsret med kalkun i strimler, der tilberedes i en både nem og hurtig sovs med paprika og champignon.
Retten tager max. en halv time at lave, og den smager fantastisk godt. Mængden af paprika kan du sagtens selv justere til, men jeg synes det passer fint med et par gode teskefulde paprika. Så er den hverken for stærk eller mild.
Kalkunretten laves uden hverken fløde eller smør, og derfor er den også god til dig, der kæmper med et for højt kolesteroltal.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kalkun i paprikasauce
Kalkun i paprikasauce med champignon
Ingredienser
- 350 gram kalkun - i strimler
- 2 spiseskefulde olivenolie - plus lidt mere
- 200 gram champignon - i skiver
- 1 rødløg - i tynde både
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 1 spiseskefuld hvedemel - med top
- 5 deciliter hønsebouillon - varm
- 2 teskefulde paprika
- 1 teskefuld rosmarin - tørret
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 1 citron - lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 400 gram pasta - koges som anvist
Sådan gør du
- På en meget varm pande steges kalkunkød i strimler i lidt olie, og krydres med salt og friskkværnet peber. Steges et par. minutter, så det får en smule stegeskorpe. Hæld de stegte kalkunstrimler på en tallerken.
- Kom panden tilbage på kogepladen ved høj varme, og steg nu champignon i skiver indtil de er godt stegt af. Tilsæt evt. lidt mere olie.
- Kom så rødløg, hvidløg og peberfrugt ved, og lad det stege med i et halvt minuts tid mere. Vendes rundt undervejs.
- Kom kalkunkødet tilbage på panden.
- Drys hvedemel over, vend rundt og hæld den varme bouillon ved. Rør det godt ud.
- Tilsæt paprika sammen med rosmarin, tomatpasta og lidt friskpresset citronsaft.
- Lad din kalkun i paprikasauce simre mens du koger pasta, hvilket vil sige i ca. 8-10 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere paprika og citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Kalkun i paprikasauce serveres straks sammen med den kogte pasta. Eller kogt ris.
Serveres gerne med en sund tomatsalat til.
Bemærk, at kalkun kan udskiftes med kyllingekød i strimler, og fremgangsmåden er ellers den samme.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Annie Krogh
Jeg ønsker nogle opskrifter på mad i Air fryser, please.