Min opskrift på kalkunschnitzler med pasta og en lækker sauce, der bla. laves af ristede champignon, peberfrugt og tomatpassata.
Kalkunschnitzler med pasta er en nem og hurtig ret, der samtidig heller ikke indeholder hverken smør eller fløde.
I stedet serveres kalkunretten med en lækker tomatsauce, der nemt laves i panden.
Kog pastaen lige inden servering, da den ikke må stå og vente. Bruges en frisk pasta er kogetiden meget kort, og derfor laves den til sidst. Anvendes frisk pasta skal du måske starte med lidt tidligere.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kalkunschnitzler med pasta
Kalkunschnitzler med pasta og lækker sauce
Ingredienser
- 4 kalkunschnitzler - på ca. 175 gram/stk.
- 2 spiseskefulde olivenolie - til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 200 gram champignon - delt i kvarte
- 1 løg - hakket
- 4 fed hvidløg - hakket
- 1 rød peberfrugt - i mindre tern
- 400 gram tomatpassata - eller 1 dåse hakkede tomater
- 2 spiseskefulde rosmarin - hakket
- 3 spiseskefulde citronsaft - friskpresset
- 400 gram pasta - koges al dente
Sådan gør du
- Til kalkunschnitzler med pasta skal du bruge 4 kalkunschnitzler, som du kan skære ud af et stykke kalkunbryst eller købe udskåret i dit supermarked. Gør også alle grøntsagerne klar som beskrevet.
- Brun kalkunschnitzlerne ved en høj varme på en tør pande (en slip-let pande), så de får en god stegeskorpe. Skru så lidt ned for varmen og kom 2 spiseskefulde olivenolie på panden. Steg dem færdige, og afhængig af tykkelsen skal de have ca. 5 minutter på hver side. Krydres med salt og friskkværnet peber og lægges til side.
- Stil panden tilbage på kogepladen og skru op for varmen, så panden er godt varm. Brun 200 gram champignon i et par minutter så de får en god farve, og tilsæt så 1 løg, 4 fed hvidløg og 1 rød peberfrugt.Steg et par minutter mere og vend løbende rundt undervejs.
- Skru lidt ned for varmen og kom 400 gram tomatpassata på panden sammen med 2 spiseskefulde rosmarin. Smag til med 3 spiseskefulde citronsaft, salt og peber.
- Lad det simre ved svag varme mens du koger 400 gram pasta. Ønskes lidt mere tomatsauce kan du tilsætte lidt mere tomatpassata eller vand. Men den må gerne være lidt koncentreret.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kalkunschnitzler med pasta serveres straks sammen med tomatsaucen og en god salat. Velbekomme.
Se også mine opskrifter på:
Kalkun i sennepssauce med gulerødder
Del dine ideer og tanker med os andre her: