Her får du min opskrift på ungarske kalkunsteaks i paprika. En nem og hurtig ret med kalkun i en krydret sauce med paprika og peberfrugt.
Ungarske kalkunsteaks er en skøn ret, hvor du tilbereder kalkunschnitzler i en lækker paprikasauce.
Selvom det kan lyde som en stærk ret fra det ungarske køkken, så er den faktisk rimelig mild i smagen. Men du kan selvfølgelig sagtens tilsætte lidt mere paprika, og eventuelt lidt chili, hvis du er til det.
Se også: Ungarsk kylling - opskrift på chicken paprikash
Retten er rimelig simpel at lave, og det er en hurtig ret til aftensmad. Husk at smage godt til, gerne også mere lidt mere paprika.
Jeg laver den gerne med madlavningsfløde for at spare på kalorierne, og i forvejen er kalkunkødet jo også fedtfattigt. Men du kan naturligvis også erstatte madlavningsfløden med en piskefløde.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på ungarske kalkunsteaks
Ungarske kalkunsteaks i paprika
Ingredienser
- 500 gram kalkunsteaks
- 1 spiseske olivenolie
- 200 gram champignon - i kvarte
- 1 stort løg - hakket
- 4 fed hvidløg - hakket
- 2 røde peberfrugter - i strimler
- 400 gram tomatpassata - eller en dåse hakkede tomater
- 2 deciliter vand - gerne kogende
- 1 terning hønsebouillon
- 3 teskefulde paprika - eller mere
- 2 teske timian - tørret
- 2,5 deciliter madlavningsfløde - eller alm. piskefløde
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til ungarske kalkunsteaks i paprika starter du med at halvere kalkunschnitzlerne. Køb færdige schnitzler eller skær passende skiver af et stykke kalkunbryst.
- Brun hurtigt kalkunstykkerne på en meget varm og stor pande, krydr med salt og peber og læg til side.
- Svits så champignon grundigt i lidt olie på panden, og kom derefter løg og hvidløg. Lad det svitse hurtigt med. Kom også de røde peberfrugter i strimler ved.
- Derefter kommes tomatpassata i panden sammen med vand, en bouillonterning, paprika, timian, madlavningsfløde og engelsk sauce. Er du ikke så fedtforskrækket, kan du bruge en rigtig piskefløde, og så bliver retten mere fyldig.
- Lad det koge op, og læg så stegte kalkunsteaks i paprikasovsen.
- Læg låg på, og lad retten simre i ca. 15 minutter, hvorefter der smages til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De ungarske kalkunsteaks serveres straks sammen med kogte ris og dampede ærter. Velbekomme.
Se også: Lækker gullasch med kartoffelmos
Del dine ideer og tanker med os andre her: