Ungarsk kylling eller chicken paprikash. Få min opskrift på den populære gryderet med kylling, paprika, bacon og peberfrugt. Nydes med ris eller mos.
Ungarsk kylling er en lækker og rimelig nem gryderet, der også går under navnet chicken paprikash.
Allerede nu har du naturligvis gættet, at gryderetten selvfølgelig er med paprika, som en række andre skønne retter fra det ungarske køkken. Tænk bare på en klassisk ungarsk gullasch.
Denne ret er dog med kylling, der brunes af og koges ca. en halv time sammen med bacon, peberfrugt og hakkede tomater.
Styrken på den ungarske gryderet kan selvfølgelig justeres efter din egen smag, men jeg synes fire teskefulde paprika passer fint. Det giver en god og varm smag, men du kan tilsætte mere eller mindre paprika.
Opskriften på denne paprikash er beregnet til fire personer som en hovedret.
Opskrift på ungarsk kylling
Ungarsk kylling (opskrift på chicken paprikash)
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst - i tern
- 200 gram bacon - i tern
- 1 stort løg - finthakket
- 2 røde peberfrugter - i tern
- 4 teskefulde paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 deciliter vand
- 1 bouillonterning - gerne hønsebouillon
- 1 deciliter fløde - måske lidt mere
- 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Find en god stegegryde frem og varm den op ved en høj varme.
- Kom en sjat olie i gryden og steg nu kyllingekødet, så det netop får en stegeskorpe. Tag kødet op og læg til side.
- Steg så bacontern sprøde i gryden, og tilsæt løg. Lad det sautere et minuts tid, inden du kommer peberfrugterne i. Lad det stege videre i et minut.
- Drys paprika over og vend rundt. Kom kyllingekødet tilbage i gryden sammen med hakkede tomater, vand, bouillonterning og fløde.
- Lad din gryderet med ungarsk kylling koge op, og skru derefter lidt ned. Læg låg på og lad din chicken paprikash simre i ca. 30 minutter. Imens kan du lave ris eller kartoffelmos.
- Smag den ungarske kyllingergryde til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Ungarsk kylling - eller chicken parikash - serveres med kogte ris eller kartoffelmos. En god salat passer også fint til.
Se også disse opskrifter:
Connie Hansen
Det er en af de bedste retter med kylling jeg har smagt. Det er ikke sidste gang jeg laver denne ret.
Den smagte pragtfuld
Hilsen Connie Connie
SUSANNE
Det er rigtig lækker mad