Her er min opskrift på paprikagryde, der er en af de mest populære gryderetter. en rigtig familieret, som her laves uden champignon.
Paprikagryde er fantastisk nem aftensmad til hele familien, og en gryderet, som både børn og voksne elsker.
Her er det min udgave uden champignon, da det er min erfaring, at især mange børn ikke er så vilde med netop champignon. Elsker du alligevel denne svamp, jamen så tilsæt gerne cirka 150 gram champignon i skiver til retten.
Ellers er det en ret traditionel udgave af denne gryderet med svinemørbrad og paprika, og retten tager heller ikke så lang tid at lave. Retten minder lidt om den populære og traditionelle mørbradgryde.
Nyd den gerne med en kartoffelmos eller kogte ris.
Opskrift på paprikagryde
Ingredienser
- 1 svinemørbrad i tern
- 1 stort løg finthakket
- 5 skiver bacon i mindres tykker
- 4 mellemstore gulerødder i små tern
- 1 rød peberfrugt i mindre tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 2,5 deciliter fløde
- 4 teskefulde paprika
- 1 teskefuld oregano
- 200 gram cocktailpølser
- 1 spiseskefuld gastrik eller lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm en stegegryde godt op - jeg plejer at anvende min støbejernsgryde. Kom en klat smør i, lad det bruse af og brun så mørbradtern grundigt, så de får stegeskorpe. Hældes i en tallerken.
- Kom løg, bacon, gulerødder og peberfrugt i gryden, og steg et par minutter, så baconstykkerne bliver næsten sprøde.
- Tilsæt hakkede tomater sammen med fløde, paprika og oregano og lad det lige koge op. Kom også kødet tilbage i gryden.
- Skru ned for kogepladen, læg låg på og lad din paprikagryde simre i 25 minutter.
- Kom cocktailpølser i og lad dem simre med i yderligere fem minutter under låg. Har du ikke cocktailpølser, kan du skære almindelige pølser ud i mindre stykker.
- Smag paprikagryden til med salt, friskkværnet peber, evt. mere paprika samt lidt gastrik eller citronsaft.
Se video til opskrift
Note
Den færdige paprikagryde serveres straks - pynt evt. med lidt frisk timian eller persille.
Klassisk tilbehør til paprikagryden er en lækker kartoffelmos eller kogte ris.
Se også disse nemme gryderetter:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
LÆKKER opskrift. Lavede den med hjemmelavet øko paprika og gastrik og serverede den til ris.
Det var en stor succes. Nu skal den testes af på 12 sultne sømænd, næste weekend 😀
Meget nem og lækker opskrift! Jeg spicede den op med noget squash og blomkål for at give mere fylde, og så en omgang sød og almindelig chili. Det gør underværker!
Hej Peter
Tak for det, og det er da en fremragende ide. Tak for indspark 🙂
Alt det bedste
Holger