Her er min opskrift på paprikagryde, der er en af de mest populære gryderetter. en rigtig familieret, som her laves uden champignon.
Paprikagryde er fantastisk nem aftensmad til hele familien, og en gryderet, som både børn og voksne elsker.
Her er det min udgave uden champignon, da det er min erfaring, at især mange børn ikke er så vilde med netop champignon. Elsker du alligevel denne svamp, jamen så tilsæt gerne cirka 150 gram champignon i skiver til retten.
Ellers er det en ret traditionel udgave af denne gryderet med svinemørbrad og paprika, og retten tager heller ikke så lang tid at lave. Retten minder lidt om den populære og traditionelle mørbradgryde.
Nyd den gerne med en kartoffelmos eller kogte ris.
Opskrift på paprikagryde
Ingredienser
- 1 svinemørbrad i tern
- 1 stort løg finthakket
- 5 skiver bacon i mindres tykker
- 4 mellemstore gulerødder i små tern
- 1 rød peberfrugt i mindre tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 2,5 deciliter fløde
- 4 teskefulde paprika
- 1 teskefuld oregano
- 200 gram cocktailpølser
- 1 spiseskefuld gastrik eller lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm en stegegryde godt op - jeg plejer at anvende min støbejernsgryde. Kom en klat smør i, lad det bruse af og brun så mørbradtern grundigt, så de får stegeskorpe. Hældes i en tallerken.
- Kom løg, bacon, gulerødder og peberfrugt i gryden, og steg et par minutter, så baconstykkerne bliver næsten sprøde.
- Tilsæt hakkede tomater sammen med fløde, paprika og oregano og lad det lige koge op. Kom også kødet tilbage i gryden.
- Skru ned for kogepladen, læg låg på og lad din paprikagryde simre i 25 minutter.
- Kom cocktailpølser i og lad dem simre med i yderligere fem minutter under låg. Har du ikke cocktailpølser, kan du skære almindelige pølser ud i mindre stykker.
- Smag paprikagryden til med salt, friskkværnet peber, evt. mere paprika samt lidt gastrik eller citronsaft.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Note
Den færdige paprikagryde serveres straks - pynt evt. med lidt frisk timian eller persille.
Klassisk tilbehør til paprikagryden er en lækker kartoffelmos eller kogte ris.
Se også disse nemme gryderetter:
Lyder som en super lækker opskrift, som jeg er fristet til at afprøve. Men kan du hjælpe med en forståelse for, hvordan du kommer frem til kalorieindholdet - når jeg prøver at regne det ud, får jeg at der er ca 2500 cal. i hele retten - og da den er til 4 personer kommer jeg frem til at der er 625 cal. pr. person - hertil kommer evt. kartoffelmos eller ris.
Hej Bolette
Tak for det, og jeg har lige lavet en mere præcis beregning af næringsindholdet, så den gælder pr. person. Din beregning passer meget godt, og ganske som du skriver kommer tilbehør udover dette.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger