Min opskrift på grydestegt svinemørbrad med lækker sovs. Mørbraden steges i en gryde, og serveres med kartofler, grøntsager og den gode sovs.
Grydestegt svinemørbrad er en vaskeægte klassiker i det danske køkken, og retten er meget nem at lave.
Her steges mørbraden i en gryde, og skyen kan laves om den til lækreste sovs. Jeg bruger madlavningsfløde af hensyn til kalorieindtaget, men du kan sagtens bruge en piskefløde, hvilket vil gøre sovsen endnu mere fyldig.
Serveres gerne med kogte kartofler, bønner og ærter - eller hvad du nu har lyst til af grøntsager.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min populære opskrift på helstegt svinemørbrad i ovn. God fornøjelse.
Opskrift på grydestegt svinemørbrad
Grydestegt svinemørbrad med lækker sovs
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 1 spiseskefuld rapsolie
- 3 deciliter vand
- 1 terning hønsebouillon
- 1 teskefuld timian - tørret
- 1 teskefuld paprika
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 2 deciliter madlavningsfløde - eller piskefløde
- 1 spiseskefuld ribsgele - eller lidt mere
- 2 spiseskefulde majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til grydestegt svinemørbrad starter du med at afpudse 1 svinemørbrad, så den er fri for sølvsene og fedt. Del mørbraden i to halve.
- Brun mørbraden i 1 spiseskefuld rapsolie en varm stegegryde, så den får stegeskorpe hele vejen rundt. Det sker ved en høj varme.
- Tilsæt 3 deciliter vand sammen med 1 terning hønsebouillon, 1 teskefuld timian, 1 teskefuld paprika og 1 spiseskefuld engelsk sauce.
- Lad det koge op, skru lidt ned for varmen, læg låg på gryden og lad nu svinemørbraden simre i 15 minutter. Imens kan du koge kartofler og grøntsager.
- Efter de 15 minutter tages kødet op på et skærebræt, hvor det hviler utildækket.
- I gryden kommes nu 2 deciliter madlavningsfløde og 1 spiseskefuld ribsgele, der piskes ind i stegeskyen. Ønskes en mere fyldig og fed sovs kan der anvendes piskefløde.
- 2 spiseskefulde majsstivelse røres ud i lidt koldt vand, og sovsen jævnes til ønsket konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den grydestegte svinemøbrad skæres i passende skiver, og serveres sammen med kogte kartofler og grønt.
Her har jeg serveret retten med kogte grønne bønner og ærter. Velbekomme.
Se også mine opskrifter:
Helstegt svinemørbrad på pande - pandestegt mørbrad
Janne Pedersen
Til Madens verden tak for en god opskrift,grydestegt mørbrad med en meget lækker sovs kan anbefales,tak for jeres opskrifter god dag fra Janne P.
Holger Rørby Madsen
Hej Janne
Mange tak og hvor er det pænt af dig. Dejligt det smagte godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Stine
Svinemørbrad i gryde er bestemt en af favoritterne hjemme hos os. Kan også serveres med ris 🙂