Her får du min opskrift på gris i paprika, der er en nem og lækker gryderet med super mørt kød. Laves af nakkefilet, der er en billigere udskæring.
Gris i paprika er ikke kun en god gryderet til almindelig aftensmad, men bestemt også en ret, som du kan anvende som gæstemad.
Kødet er nakkefilet fra grisen, og det er typisk et stykke kød, hvor du får meget for pengene.
Se også: Indianergryde - opskrift på sund, nem og billig gryderet
Samtidig er det godt fedtmarmoreret, og derfor kan det steges meget mørt.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på gris i paprika
Gris i paprika - simremad på den nemme måde
Ingredienser
- 600 gram nakkefilet - af gris
- 3 spiseskefulde hvedemel
- 2 teskefulde paprika
- salt og friskkværnet peber
- 250 gram champignon
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 4 gulerødder - alm. størrelse
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 2 teskefulde timian - tørret
- 2 teskefulde paprika
- 4 deciliter kalvefond
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 1 deciliter madlavningsfløde
- 1 potte persille
Sådan gør du
- Nakkefilet skæres i 2-3 centimeter tykke skiver, som derefter igen deles i tern.
- Bland hvedemel sammen med paprika, salt og peber, og vend kødtern i melblandingen.
- Varm en god stegegryde op, og brun først halvdelen af kødet i smør. Tag kødet op på en tallerken, og fortsæt nu med den anden halvdel af kødet, som også tages op.
- Champignon børstes fri for jord og deles i halve. Svitses nu i gryden. Hak løg og hvidløgsfed groft, og lad det svitse med et minuts tid, når svampene er brunet godt af.
- Gulerødder skæres ud i mundrette stykker. Er det meget store gulerødder anvendes blot et par stykker. Kommes i gryden sammen med tomatpasta, timian og paprika.
- Put nu kødet tilbage i gryden, rør det hele let sammen, og tilsæt kalvefond, engelsk sauce og madlavningsfløde.
- Lad retten simre under låg i halvanden time (90 minutter), og smag til med salt og peber. Lige inden servering vendes finthakket persille i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Gris i paprika serveres straks sammen med kartoffelmos eller kogte ris.
En lækker spidskålssalat med æble passer perfekt til.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: