Her er verdens bedste opskrift på en one pot svinekød. En nem og lækker gryderet, hvor hele retten samles og steges i samme gryde.
One pot svinekød er en genial ret til aftensmad på hverdage, hvor gryderetten simrer og ikke efterlader meget opvask.
Men retten smager altså så godt, at den også er fremragende som gæstemad, så det kan du bestemt også bruge den til.
Her har jeg lavet one pot svinekød med gode koteletter, knoldselleri, kartofler og blomkål, og derfor er det en komplet middagsret i samme gryde. Deraf også navnet.
Og så kan du glæde dig til den helt fantastiske og himmelske sauce, der virkelig smager godt.
Opskrift på one pot svinekød
One pot svinekød (opskrift på nem alt-i-en gryderet)
Ingredienser
- 4 koteletter - hver kotelet skåret ud i 10 tern
- 1 spiseskefuld smør - til bruning
- 1 stort rødløg - grofthakket
- 0,5 knoldselleri - i grove tern, ca. 2 cm.
- 300 gram kartofler - små, i kvarte
- 0,5 blomkål - i små buketter
- 1 håndfuld timian
- 1 håndfuld persille
- 6 deciliter kalvefond - vand og koncentreret fond
- 4 spiseskefulde tomatpasta
- 3 spiseskefulde honning
- 2 spiseskefulde balsamico
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- 1 citron
- Maizena - udrørt i en smule koldt vand
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Gør alle ingredienserne klar som beskrevet.
- Find en god stegegryde frem, og varm den godt op.
- Kom en klat smør i og brun svinekødet grundigt, så det får en god stegeskorpe.
- Kom så rødløg ved og lad det sautere et minuts mere.
- Derefter tilsættes knoldselleri sammen med kartofler og blomkål, og det steges igennem sammen med finthakket timian og persille.
- Hæld så kalvefond (eller en almindelig bouillon) ved sammen med tomatpasta, honning, balsamici og engelsk sauce. Pres også saften af en halv citron i.
- Lad din one pot svinekød koge op, skru derefter ned, læg låg og lad gryderetten simre i en times tid.
- Jævnes derefter med lidt Maizena, der er rørt ud i en smule koldt vand.
- Smag til med salt, peber og citronsaft. Du kan også smage til med engelsk sauce, honning og lidt balsamico.
- Vend gerne lidt mere persille og timian i lige inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige one pot svinekød serveres straks.
Gerne sammen med et stykke hjemmebagt brød til - eventuelt af nem dej.
Se også disse lækre gryderetter:
Bøf Stroganoff (opskrift på gryderet med oksekød)
Del dine ideer og tanker med os andre her: