Her er min opskrift på en lækker efterårsgryde. En nem og hurtig gryderet med svinemørbrad, broccoli, knoldselleri, æbler og en skøn sovs.
Denne efterårsgryde er en lækker gryderet med masser af smag, og selvfølgelig masser af årstiden grøntsager.
Gryderetten kan naturligvis laves året rundt, men om efteråret har vi blandt andet knoldselleri og æbler i sæson.
Efterårsgryden tager ca. 30 minutter at lave, så det er en nem og god hverdagsret til aftensmad.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på efterårsgryde
Efterårsgryde med gris og æbler på 30 minutter
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Bagte selleritern
- 1 lille knoldselleri i tern på ca. 2x2 centimeter
- olivenolie
- 1 potte timian
- flagesalt
Gryderet
- 1 stort rødløg grofthakket
- 1 svinemørbrad afpudses og skæres i grove tern
- 1 spiseskefuld balsamico
- 2 deciliter vand
- 3 spiseskefulde tomatpasta
- 3 spiseskefulde kalvefond koncentreret
- 4 spiseskefulde piskefløde
- 1 lille broccoli i små buketter
- 1 æble i tynde både
- 2 spiseskefulde gastrik
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og beklæd en lille bradepande med bagepapir.
- Skræl den lille knoldselleri og skær i tykke skiver, og derefter i tern. Fordeles i fadet, hvorefter det vendes med frisk timian, olie og salt.
- Bag knoldselleriternene i ca. 20 minutter.
- Imens laver du resten klar. Rødløg sauteres af i lidt olie i en stegegryde, så løget er blødt uden at tage farve.
- Tilsæt svinemørbrad i tern sammen med finthakket timian, og lad det stege ca. 5 minutter, hvor kødet vendes og brunes af.
- Kom så vand ved sammen med tomatpasta, koncentreret kalvefond og lidt piskefløde. Lad det simre under låg i fem minutter.
- Derefter kommes broccoli i gryden sammen med æblebåde og gastrik. Lad det koge et par minutter mere uden låg. Både broccoli og æble må gerne have lidt bid ved servering.
- Vend de ovnstegte selleritern i din efterårsgryde, og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Evt. også gerne med lidt sukker.
Tips
Den færdige efterårsgryde serveres straks - gerne med stykke brød til.
Der skal ikke yderligere tilbehør til, da gryderetten jo indeholder det hele.
Se også disse opskrifter på lækre gryderetter:
Skriv din mening - på forhånd tak.