Her får du min opskrift på en gryderet med oksekød og champignon. En dejlig simreret med masser af smag, og den er nem at lave.
Gryderet med oksekød og champignon er en rigtig simreret, hvor duften af god mad hurtigt breder sig i køkkenet.
Det er selvfølgelig en perfekt ret på de kølige og mørke aftener i efterår og vinter, men retten kan bestemt tilberedes året rundt.
Kødet kan være store tern af oksebov, oksetykkam eller lignende, der bliver stegt og kogt møre i den smagfulde sovs.
Sovsen jævnes i øvrigt ved hjælp af et par spiseskefulde hvedemel, der vendes i sammen med kødet, og derefter automatisk sørger for en god konsistens på sovsen.
Gryderetten serveres gerne med en luftig kartoffelmos eller kogte ris. Retten er i øvrigt fin som gæstemad. Velbekomme.
Vild med gryderetter? Se prøv også disse:
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce
Ungarsk gullasch - populær gryderet fra Ungarn
Bistrogryde - nem gryderet med oksekød
Opskrift på gryderet med oksekød
Gryderet med oksekød og champignon
Ingredienser
- 250 gram champignon - skåret i kvarte
- 1 stort løg - grofthakket
- 700 gram oksekød - store tern af oksebov, tykkam eller lignende
- smør - til stegning
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 200 gram gulerødder - skåret i skrå skiver
- 1 rød peberfrugt - i grove stykker
- 2 deciliter rødvin
- 2 deciliter kalvefond - vand + fond fra flaske
- 1 spiseskefuld tomatpure
- 2 spiseskefulde gastrik - eller lidt eddike
- 1 potte timian - hakkes groft, spar ikke på den
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Find din bedste stegegryde frem. Gør ingredienserne klar som beskrevet, og så er du klar til at lave den lækre gryderet med oksekød og champignon.
- Stegegryden varmes op ved en god varme, og de kvarte champignon steges grundigt af. Tilsæt grofthakket løg, og steg det med et lille minuts tid. Lægges derefter til side.
- Kom et par spiseskefulde smør i gryden, og lad det næsten bruse af. Tilsæt halvdelen af oksekødet, og brun det godt af på alle sider. Lægges til side sammen med champignon og løg, hvorefter den anden halvdel af kødet brunes af. Tilsæt om nødvendigt lidt mere smør.
- Når kødet er godt afbrunet, drysses et par spiseskefuld hvedemel over. Det skal jævne sovsen i gryderetten. Vend rundt og kom så champignon, løg og den første halvdel af kødet tilbage i gryden. Tilsæt også gulerødder og peberfrugt.
- Tilsæt rødvin, og lad det lige koge op, inden kalvefond tilsættes sammen med tomatpure.
- Kom så gastrik ved, men den kan erstattes med lidt eddike eller balsamico. Timian tilsættes ligeledes, og den skal du ikke spare på. Kværn også gerne noget sort peber i gryderetten.
- Skru lidt ned for varmen, og lad din gryderet med oksekød og champignon simre under låg i cirka en time og 30 minutter. Altså halvanden time. Så er oksekødet meget mørt. Om nødvendigt tilsættes lidt mere kalvefond, hvis der ønskes mere sovs.
- Til sidst smages oksegryden til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere gastrik.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdige gryderet med oksekød og champignon serveres straks.
Tilbehør kan være en skøn kartoffelmos eller kogte ris, og dertil evt. en god broccolisalat.
Et stykke brød passer også perfekt til retten.
Næringsindhold og energifordeling
I forhold til næringsindhold og energifordeling, så indeholder denne velsmagende gryderet følgende pr. 100 gram:
Kalorier: 90
Fedt: 3 gram
Kulhydrater: 10 gram
Protein: 6 gram
Carl Aage Bisbo Nannberg
de er bare gode og meget overskuelige. Tak
Michelle
Nem at gå til. Spændt på hvordan det smager. For en amatør som mig, kunne det have været fedt, at der lige var skrevet, at man kun skal bruge bladene på timian. Jeg har finhakket hele moletjavsen og puttet i gryden. Ups.