Her er opskriften på kromutters sigøjnerpande efter ungarsk inspiration med kartoffelmos. Retten er bla.med kylling, paprika og peberfrugt.
Sigøjnerpande er en klassisk ret, som du laver i en stor pande. Har du ikke sådan en pande, kan du også sagtens lave sigøjnerpanden i en gryde, og det smager stadig fantastisk godt.
Retten minder tydeligt om ungarsk mad, men er vist oprindeligt fra Tyskland, hvor den kendes som Zigeunerpfanne.
Med masser af paprika, champignon og peberfrugt.
Madlavningsfløde kan sagtens erstattes af en almindelig fløde, og så skal sigøjnerpande selvfølgelig serveres med en fløjlsblød kartoffelmos, som du finder opskriften på i linket.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på sigøjnerpande
Ingredienser
- 250 gram champignon
- 4 stk. kyllingebryst filet
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 3 teskefulde paprika
- spidskommen stødt, en smule, kan udelades
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 deciliter madlavningsfløde
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille
Sådan gør du
- Champignon børstes rene for jord og snittes i kvarte. Svitses på en varm pande uden fedtstof og lægges til side. Champignonerne giver noget umami til en sigøjnerpande.
- Kyllingebryst fileterne steges møre i lidt olie på panden, og krydres med paprika, salt og friskkværnet peber. Det tager cirka fem minutter på hver side. Lægges til side.
- Rødløg og hvidløg hakkes fint og sauteres i lidt olie ved middel varme. Tilsæt derefter peberfrugt i mindre tern. Lad det sautere et par minutter.
- Kom så tre teskefulde paprika ved sammen med lidt spidskommen.
- Kyllingebryst fileterne deles på langs, og derefter i mundrette stykker på tværs, så du får 8-10 stykker kød af hvert stykke kyllingebryst. Kom dem på panden sammen med de ristede champignon.
- Tilsæt så hakkede tomater og madlavningsfløde og lad det koge op.
- Skru ned for varmen, og lad din sigøjnergryde simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere paprika.
- Til sidst vendes lidt friskhakket persille i.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Den færdige sigøjnerpande serveres sammen med verdens bedste kartoffelmos.
Og det handler blandt andet om at ramme den rigtige mængde smør i mosen.
Se også mine opskrifter på:
Anna
Super lækker ret. Jeg er ikke så vild med champignon så jeg lavede den uden, det var også rigtig godt! Måske kunne man tilsætte lidt creme fraiche, for at få umamismagen. Men overall meget lækkert!
Lotte Mortensen
Super opskrift, det smagte virkelig godt.
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Lotte - dejligt du kunne bruge opskriften 🙂
Alt det bedste
Holger