• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ellas kødsovs med kartoffelmos i fad (lækker børnemad)

Ellas kødsovs med kartoffelmos i fad (lækker børnemad)

billederesultat for Ellas kødsovs med kartoffelmos i fad
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
217
SHARES
FacebookMessenger217PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 29. oktober 2023 - Udgivet: 29. oktober 2023

Min opskrift på Ellas kødsovs med kartoffelmos, der laves i et fad i ovnen. En lækker ret til børn med kylling, grøntsager og masser af smag.

Ellas kødsovs med kartoffelmos er en vidunderlig ret, som også er meget børnevenlig.

Faktisk er retten udviklet til min datter Ella på seks år, så der er tale om en vaskeægte børneret. Men altså en børneret med masser af smag, som bestemt også er god til voksne.

Det kan jo indimellem være en udfordring at få ungerne til at spise masser af grøntsager i maden, og ofte må maden heller ikke være for krydret.

I denne opskrift er der både masser af både gulerod og bladselleri, plus naturligvis kartofler. Og jeg kan hilse herfra og sige, at denne kødsovs med kartoffelmos er et sikkert hit til aftensmad.

Opskrift på Ellas kødsovs med kartoffelmos

billederesultat for Ellas kødsovs med kartoffelmos i fad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ellas kødsovs med kartoffelmos i fad (lækker børnemad)

4.86 fra 7 stemmer
Min opskrift på Ellas kødsovs med kartoffelmos, der laves i et fad i ovnen. En lækker ret til børn med kylling, grøntsager og masser af smag.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 250
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kartoffelmos
  • 1 kg kartofler - til mos, skrællet, i tern
  • 50 g smør
  • Lidt mælk
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • salt og friskkværnet peber
Kødsovs
  • 400 g hakket kylling
  • 1 løg - finthakket
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 200 g gulerødder - i små tern
  • 200 g bladselleri - i små tern
  • 3 tsk paprika
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl bouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 spsk tomatpasta
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 potte persille - finthakket

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at koge kartoflerne møre i usaltet vand. Det tager ca. 15 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
  2. Røres med smør i tern, lidt mælk og pasteuriserede æggeblommer. Smages til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt mælk indtil du har en let mos, som dog stadig kan sprøjtes ud. Altså ikke er for tynd.
  3. Lad kartoffelmosen køle af og kom den derefter i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
  4. I en gryde steges hakket kylling i lidt olie eller smør. Tilsæt derefter løg og hvidløg, og lad det sautere et par minutter.
  5. Gør grøntsagerne klar og kom dem i gryden. Lad det sautere et minuts tid mere.
  6. Tilsæt så paprika og drys hvedemel over. Kom bouillon (evt. vand og en bouillonterning) i sammen med hakkede tomater og tomatpasta. Kom også lidt engelsk sauce eller Worcestershire sauce i.
  7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  8. Lad nu nu kødsovsen simre i ca. 15 minutter under låg, inden den smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  9. Til sidst vendes hakket persille i.
  10. Smør et ildfast fad med lidt olie, og fordel kødsovsen i fadet.
  11. Sprøjt derefter kartoffelmosen ud som toppe ovenpå kødsovsen, men lad det ene hjørne blive fri, så man kan se kødsovsen under mosen.
  12. Ellas kødsovs med kartoffelmos skal nu bages i ca. 20 minutter midt i ovnen, så mosen får lidt farve.

Næringsindhold

Kalorier: 250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Ellas kødsovs med kartoffelmos må gerne stå og hvile/trække mindst 10 minutter inden servering.

Retten er nemlig meget varm, når den kommer ud af ovnen.

Kan serveres med en lækker salat til. Og et godt stykke brød.

Se også disse opskrifter:

Hakket kylling med broccolimos (god børneret)

5 fra 8 stemmer
Hakket kylling med broccolimos er en flot ret til aftensmad, hvor den krydrede kyllingekødsovs serveres på grøn mos af broccoli og kartofler.
Gå til opskrift
billederesultat for hakket kylling med broccolimos

Kromutters sigøjnerpande

4.8 fra 78 stemmer
Her er opskriften på kromutters sigøjnerpande efter ungarsk inspiration med kartoffelmos. Retten er bla.med kylling, paprika og peberfrugt.
Gå til opskrift
kromutters sigøjnerpande med kartoffelmos

Kyllingekødsovs - nemt og hurtigt

4.8 fra 18 stemmer
Du kan nemt lave en smagfuld kyllingekødsovs med hakket kylling i stedet for den almindelige omgang hakket oksekød. Min opskrift er med masser af smag!
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingekødsovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bjarne Bech

    oktober 22, 2024 at 3:48 pm

    Børnebørnene vender tommelfingeren opad. Herlig børneret.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required