Min opskrift på Ellas kødsovs med kartoffelmos, der laves i et fad i ovnen. En lækker ret til børn med kylling, grøntsager og masser af smag.
Ellas kødsovs med kartoffelmos er en vidunderlig ret, som også er meget børnevenlig.
Faktisk er retten udviklet til min datter Ella på seks år, så der er tale om en vaskeægte børneret. Men altså en børneret med masser af smag, som bestemt også er god til voksne.
Det kan jo indimellem være en udfordring at få ungerne til at spise masser af grøntsager i maden, og ofte må maden heller ikke være for krydret.
I denne opskrift er der både masser af både gulerod og bladselleri, plus naturligvis kartofler. Og jeg kan hilse herfra og sige, at denne kødsovs med kartoffelmos er et sikkert hit til aftensmad.
Opskrift på Ellas kødsovs med kartoffelmos
Ellas kødsovs med kartoffelmos i fad (lækker børnemad)
Ingredienser
Kartoffelmos
- 1 kilo kartofler - til mos, skrællet, i tern
- 50 gram smør
- Lidt mælk
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- salt og friskkværnet peber
Kødsovs
- 400 gram hakket kylling
- 1 løg - finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 200 gram gulerødder - i små tern
- 200 gram bladselleri - i små tern
- 3 teskefulde paprika
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 3 deciliter bouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spiseskefulde tomatpasta
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- 1 citron - lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 1 potte persille - finthakket
Sådan gør du
- Start med at koge kartoflerne møre i usaltet vand. Det tager ca. 15 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
- Røres med smør i tern, lidt mælk og pasteuriserede æggeblommer. Smages til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt mælk indtil du har en let mos, som dog stadig kan sprøjtes ud. Altså ikke er for tynd.
- Lad kartoffelmosen køle af og kom den derefter i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
- I en gryde steges hakket kylling i lidt olie eller smør. Tilsæt derefter løg og hvidløg, og lad det sautere et par minutter.
- Gør grøntsagerne klar og kom dem i gryden. Lad det sautere et minuts tid mere.
- Tilsæt så paprika og drys hvedemel over. Kom bouillon (evt. vand og en bouillonterning) i sammen med hakkede tomater og tomatpasta. Kom også lidt engelsk sauce eller Worcestershire sauce i.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Lad nu nu kødsovsen simre i ca. 15 minutter under låg, inden den smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Til sidst vendes hakket persille i.
- Smør et ildfast fad med lidt olie, og fordel kødsovsen i fadet.
- Sprøjt derefter kartoffelmosen ud som toppe ovenpå kødsovsen, men lad det ene hjørne blive fri, så man kan se kødsovsen under mosen.
- Ellas kødsovs med kartoffelmos skal nu bages i ca. 20 minutter midt i ovnen, så mosen får lidt farve.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Ellas kødsovs med kartoffelmos må gerne stå og hvile/trække mindst 10 minutter inden servering.
Retten er nemlig meget varm, når den kommer ud af ovnen.
Kan serveres med en lækker salat til. Og et godt stykke brød.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: