Hakket kylling med broccolimos er en flot ret til aftensmad, hvor den krydrede kyllingekødsovs serveres på grøn mos af broccoli og kartofler.
Kylling med broccolimos er en rigtig familieret, der nemt bliver en livret og favorit.
Dels er retten altså rimelig nem at lave, den er sund og så er den flot at stille på bordet med den grønne mos.
Du skal bruge hakket kylling til kødsovsen, og det giver en lettere kødsovs, som de fleste er ret vilde med.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på kylling med broccolimos
Hakket kylling med broccolimos (god børneret)
Ingredienser
- 400 gram hakket kylling
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 stængler bladselleri
- 2 teskefulde paprika
- 1 teskefuld oregano
- 1 dåse hakkede tomater
- 140 gram tomatpasta
- 1 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 1 deciliter fløde
- salt og friskkværnet peber
Broccolimos
- 750 gram kartofler - skrællede
- 1 broccoli
- 75 gram smør
- Lidt mælk
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Det hakkede kyllingekød brunes i lidt smør i en stegegryde eller lignende. Brun det godt af og tilsæt så hakket løg og hvidløg, og lad det sautere et minuts tid sammen med bladselleri i små tern.
- Kom så paprika ved sammen med oregano, hakkede tomater, vand, bouillonterning og fløde. Kyllingekødsovsen skal være tyk og cremet, men kom lidt mere vand eller fløde ved, hvis den bliver for tyk.
- Lad det simre mens du laver din broccolimos.
- De skrællede kartofler skæres i små tern og koges i en anden gryde i usaltet vand i cirka 10 minutter. Koges under låg.
- Skær broccoli i mindre stykker, og kom den ned til kartoflerne efter de 10 minutter, og kog så yderligere i ca. 10 minutter indtil broccoli og kartofler er kogt helt møre.
- Hæld vandet fra, kom smør ved og mos broccolimosen med et piskeris eller kartoffelmoser. Smag til med salt og peber. Er mosen for kraftig, kan du tilsætte en smule mælk.
- Kyllingekødsovs smages ligeledes til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Anret broccolimos i bunden af tallerkner, og læg forsigtigt kyllingekødsovs ovenpå. Pynt eventuelt med lidt finthakket persille.
Retten kan nydes som den er - eller med en grøn salat til.
Se også mine opskrifter på:
Linda
Hej Holger
Når du skriver fløde i en opskrift, mener du så piskefløde ?
Holger Rørby Madsen
Hej Linda
Du kan enten bruge piskefløde eller den mere kalorielette madlavningsfløde, så det afhænger lidt af hvad du er til 🙂
Piskefløden er mere cremet, men jeg bruger ofte en madlavningsfløde for at spare på kalorierne.
Alt det bedste
Holger
Mariann Nedergaard Jensen
Hvorfor er der nogle af opskrifterne man ikke kan printe ud? Når man trykker på print opskrift kører den igen og igen. Det er da ikke så smart
Holger Rørby Madsen
Hej Mariann
Tak for det. Årsagen er, at en mindre del af opskrifterne fortsat ligger i et ældre system uden printknap. Send mig endelig en mail hvis du falder over såden - så skal jeg sørge for den hurtigt bliver opdateret.
Alt det bedste
Holger