Min opskrift på broccoligryde. En nem og hurtig gryderet med broccoli, kylling og tomater, og det er en skøn hverdagsret til hele familien.
Broccoligryde er en dejlig og nem hverdagsret med den sunde broccoli, kyllingebryst i tern og små tomater.
Jeg har udviklet opskriften ud fra den skulle være både nem, hurtig og sund, og samtidig heller ikke indeholde alt for mange ingredienser. Det synes jeg er lykkedes meget godt.
Gryderetten er samtidig børnevenlig, og den er et godt bud på hvordan du får især børn til at spise lidt mere broccoli.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på nem broccoligryde
Du kan lave retten i en gryde eller dyb sauterpande med låg, og der er nok til 4 personer. Tilbehør kan være enten kartofler, ris eller pasta. Et stykke groft brød passer også fint til.
Broccoligryde
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst - i tern
- 1 løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - eller mere, finthakket
- 1 spiseskefuld olivenolie - eller rapsolie
- 3 deciliter vand
- 1 terning hønsebouillon
- 1 teskefuld oregano
- 2,5 deciliter madlavningsfløde - eller piskefløde
- 1 teskefuld sennep - eller mere
- 1 broccoli - i små buketter
- 200 gram tomater - små
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til broccoligryde starter du med at skære 500 gram kyllingebryst ud i mindre tern. Hak også 1 løg og 4 fed hvidløg fint.
- I en god gryde eller dyb sauterpande brunes kyllingekødet nu grundigt ved en høj varme og uden olie. Det skal have en god stegeskorpe.
- Kom løg og hvidløg ved sammen med 1 spiseskefuld olivenolie, og sauter det med i et minuts tid.
- Hæld 3 deciliter vand ved sammen med 1 terning hønsebouillon og 1 teskefuld oregano, læg låget på, skru lidt ned for varmen og lad det simre 8-10 minutter.
- Imens skæres 1 broccoli ud i små/mindre buketter.
- Tag låget af gryden og hæld 2,5 deciliter madlavningsfløde i. Kom også 1 teskefuld sennep i og rør rundt. Tilsæt broccolibuketterne og læg 200 gram tomater (små) øverst.
- Læg låget på igen og lad nu broccoligryden simre under låg i 5-10 minutter, afhængig af hvor meget eller lidt bid du ønsker i broccolien.
- Til sidst smages til med friskpresset citronsaft, evt. lidt sennep samt salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige broccoligryde serveres straks sammen med kogte kartofler, ris eller pasta. Velbekomme.
Ida Holm
Lækker og nem
Ebbe Pedersen
Hej, skal der jævning i for at gøre den tykkere?
Mvh Ebbe Pedersen
Holger Rørby Madsen
Hej Ebbe
Det kan du godt gøre - men jeg synes ikke det er nødvendigt 🙂
Alt det bedste
Holger
Elin Viborg Knudsen
Lyder super, vil prøve den en af dagene
Lis Deleuran
Kære Holger. Hold da op!!! sikke en dejlig opskrift. den glæder jeg mig helt vildt til at prøve. Indkøbssedlen ER skrevet.
TAK❤️Lis
Holger Rørby Madsen
Hvor er du sød, Lis - tusind tak - håber den falder i din smag.
Alt det bedste
Holger
Bernhard
Hej Holger,
blot en ide -vil du ikke lade os at vide til hvor mange personer opskriften er til.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på min broccoligryde. Kom også gerne med din vurdering af opskriften her.