Vil du spise sund aftensmad, så skal du prøve min opskrift på kalkunret med grøntsager og ris. En nem, hurtig, velsmagende og sund ret.
Kalkunret med grøntsager er en både hurtig og sund aftensmad, som blandt andet laves med porrer, gulerødder og rosenkål.
Her anvendes hverken fløde eller smør, og derfor er det en kolesterolvenlig opskrift på aftensmad.
Mængden af grøntsager kan sagtens varieres efter smag og behag, og vil du gøre retten ekstra sund, serveres den med fuldkornsris.
Opskrift på kalkunret med grøntsager
Kalkunret med grøntsager og ris
Ingredienser
- 400 gram kalkunbryst - i tern
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 150 gram porrer - i tynde skiver
- 3 fed hvidløg - hakkes groft
- 1 spiseskefuld hvedemel - med top
- 5 deciliter grøntsagsbouillon - gerne varm, laves af 2 dl. vand og 2 terninger
- 200 gram gulerødder - i tynde skiver
- 150 gram rosenkål - skåret i kvarte
- 2 spiseskefulde soja
- 1 teskefuld rosmarin - tørret
- 1 teskefuld paprika
- salt og friskkværnet peber
- 300 gram ris - koges som anvist
Sådan gør du
- Varm en dyb pande op ved en god varme og lidt olivenolie på panden.
- Steg først kalkunbryst, så det netop får lidt stegeskorpe.
- Svits derefter porrer og hvidløg med i et halvt minuts tid.
- Drys en stor spiseskefuld hvedemel i panden, og vend det rundt. Rør derefter den varme grøntsagsbouillon i.
- Tilsæt gulerødder og rosenkål sammen med soja, lidt tørret rosmarin og paprika.
- Lad din kalkunret simre i ca. 10-15 minutter mens du koger ris.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Kalkunret med grøntsager og ris serveres straks, og det er ikke nødvendigt med yderligere tilbehør.
Et godt stykke brød smager dog dejligt til.
Del dine ideer og tanker med os andre her: