Vegetarisk brændende kærlighed af cremet kartoffelmos toppet med gyldenristede løg, stegte svampe, rødbeder og friske urter.
En vegetarisk brændende kærlighed kan smage fuldstændig lige så fantastisk, selvom den er uden bacon.
Med en god erstatning for kødet og den rette tilsmagning, får du en lækker og grøn udgave af den klassiske brændende kærlighed.
Vegetarisk brændende kærlighed er en billig ret, der er dejlig enkel at lave. I denne udgave er bacon udskiftet med ristede svampe.
Brændende kærlighed uden kød
Traditionelt laves brændende kærlighed med bacon, men du kan sagtens lave en brændende kærlighed uden kød.
Kød, i dette tilfælde bacon, bidrager med umami og salt til retten, det er derfor vigtigt at finde vegetariske råvarer, der indeholder umami, når kødet udelades.
Svampe er her en rigtig god løsning, da de indeholder masser af umami, når de steges. Sørg desuden for at salte dem godt, så de bringer den salte smag til retten.
Vælg de svampe du kan lide
Du kan bruge mange forskellige slags svampe.
Her er der anvendt almindelige brune markchampignon, men du kan også sagtens anvende bøgehatte, porto bello, shiitake eller helt almindelige champignoner.
Vælg dem du holder mest af eller er mulige at skaffe. Steg dem godt af i olivenolie og eventuelt en smule smør, og drys med en god flagesalt.
Opskrift på vegetarisk brændende kærlighed
Vegetarisk brændende kærlighed med svampe og rødbeder
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Mos
- 6 bagekartofler
- 2-3 dl sødmælk
- 2 spsk smør
Sådan gør du
- Skræl bagekartoflerne, skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand. Kog dem til de er møre.
- Pil og snit imens løgene i små stykker og steg dem gyldne på en pande i olivenolie.
- Rens svampene og steg dem på en varm pande med olivenolie. Kom evt. en smule smør på panden, mens de steger – det giver ekstra smag.
- Når svampene er flot brunede, drysses de med en god flagesalt og tages af panden.
- Hæld vandet fra kartoflerne, når de er kogt møre. Mos kartoflerne med smør og mælk til en grov mos. Juster mængden af mælk, så mosen får en fast, men stadig cremet konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Skær rødbeder i små tern. Skyl og hak persillen.
- Anret vegetarisk brændende kærlighed ved at komme de gyldne løg og svampe ovenpå en portion kartoffelmos. Drys med rødbeder og persille.
Tips
Vil du have flere grøntsager i vegetarisk brændende kærlighed kan du variere mosen ved at erstatte nogle af kartoflerne med andre rodfrugter som gulerødder, persillerødder, pastinakker, knoldselleri eller jordskokker.
Du kan også tilsætte urter til mosen, så der er ekstra knald på smagen og farverne.
Prøv også disse vegetariske opskrifter:
Nem vegetar lasagne - den sunde grøntsagslasagne
Vegetarburger - opskrift på lækker burger uden kød
Galette med spinat og ricotta - vegetarisk
Om Charlotte Mithril Charlotte Mithril har en solid videnskabelig og praktisk baggrund inden for ernæring, sensorik, fødevarer og sundhed. Hun har bl.a. i hendes ph.d. udviklet den succesfulde Nye Nordiske Hverdagsmad samt opskrifter til den prisvindende bestsellerkogebog af samme navn. Charlotte har tidligere været produktudvikler og sensoriker for Pernod Ricard, medudvikler på MADlejr og har som lektor forsket og undervist i madoplevelser, fødevarer og sensorik. Hun har desuden udviklet smagstests og været smagsdommer for Forbrugerrådet TÆNK, lavet madprogrammer for TV2 Øst og undervisningsmateriale til Clio Online og Coursera, og så er hun medejer af en vinmark i Sydfrankrig.
Denne ret smager. virkelig skønt. Jeg er normalt ikke veganer, men derfor kan man jo godt lave vegansk mad. Det er ikke sidste gang, jeg prøver denne ret.
Hej Grethe
Det er godt at høre, og man kan faktisk lave mange retter uden kød - og uden at man savner kødet i retten.
Du kan evt. også prøve en af mine vegetariske lasagner - prøv at søge dem frem her på siden. De er altså også gode.
Alt det bedste
Holger