Vegetarisk brændende kærlighed af cremet kartoffelmos toppet med gyldenristede løg, stegte svampe, rødbeder og friske urter.
En vegetarisk brændende kærlighed kan smage fuldstændig lige så fantastisk, selvom den er uden bacon.
Med en god erstatning for kødet og den rette tilsmagning, får du en lækker og grøn udgave af den klassiske brændende kærlighed.
Dette er en billig ret, der er dejlig enkel at lave. I denne udgave er bacon udskiftet med ristede svampe.
Du kan bruge mange forskellige slags svampe.
Her er der anvendt almindelige brune markchampignon, men du kan også sagtens anvende bøgehatte, porto bello, shiitake eller helt almindelige champignoner.
Vælg dem du holder mest af eller, som er mulige at skaffe. Steg dem godt af i olivenolie og eventuelt en smule smør, og drys med en god flagesalt.
Opskrift på vegetarisk brændende kærlighed
Vegetarisk brændende kærlighed med svampe og rødbeder
Ingredienser
Mos
- 6 bagekartofler
- 2-3 dl sødmælk
- 2 spsk smør
Topping
- 4 løg
- 500 gram brune markchampignon - eller andre svampe
- 100-200 gram rødbeder
- 1 bundt persille
- olivenolie og smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skræl bagekartoflerne, skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand. Kog dem til de er møre.
- Pil og snit imens løgene i små stykker og steg dem gyldne på en pande i olivenolie.
- Rens svampene og steg dem på en varm pande med olivenolie. Kom evt. en smule smør på panden, mens de steger – det giver ekstra smag.
- Når svampene er flot brunede, drysses de med en god flagesalt og tages af panden.
- Hæld vandet fra kartoflerne, når de er kogt møre. Mos kartoflerne med smør og mælk til en grov mos. Juster mængden af mælk, så mosen får en fast, men stadig cremet konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Skær rødbeder i små tern. Skyl og hak persillen.
- Anret vegetarisk brændende kærlighed ved at komme de gyldne løg og svampe ovenpå en portion kartoffelmos. Drys med rødbeder og persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Brændende kærlighed uden kød
Traditionelt laves brændende kærlighed med bacon, men du kan sagtens lave en brændende kærlighed uden kød.
Kød, i dette tilfælde bacon, bidrager med umami og salt til retten, det er derfor vigtigt at finde vegetariske råvarer, der indeholder umami, når kødet udelades.
Svampe er her en rigtig god løsning, da de indeholder masser af umami, når de steges. Sørg desuden for at salte dem godt, så de bringer den salte smag til retten.
Vil du have flere grøntsager i vegetarisk brændende kærlighed kan du variere mosen ved at erstatte nogle af kartoflerne med andre rodfrugter som gulerødder, persillerødder, pastinakker, knoldselleri eller jordskokker.
Du kan også tilsætte urter til mosen, så der er ekstra knald på smagen og farverne.
Prøv også disse vegetariske opskrifter:
Nem vegetarlasagne - den sunde grøntsagslasagne
Grethe Nielsen
Denne ret smager. virkelig skønt. Jeg er normalt ikke veganer, men derfor kan man jo godt lave vegansk mad. Det er ikke sidste gang, jeg prøver denne ret.
Holger Rørby Madsen
Hej Grethe
Det er godt at høre, og man kan faktisk lave mange retter uden kød - og uden at man savner kødet i retten.
Du kan evt. også prøve en af mine vegetariske lasagner - prøv at søge dem frem her på siden. De er altså også gode.
Alt det bedste
Holger