Her får du min opskrift på wokret med kalvekød og broccolini. En skøn, nem og hurtig ret, som du kan lave i pande eller wok. Nydes med ris.
Denne wokret med kalvekød smager himmelsk godt, og så er den altså super nem at lave.
Start med at marinere kalvekødet, og her bruger jeg gerne et par kalvekoteletter, der blot skæres ud i tynde strimler.
Imens kødet marinerer kan du gøre de øvrige ingredienser klar. Broccolini er lækkert i en wokret, men kan erstattes med almindelig broccoli, der skæres ud i små buketter.
Opskriften er beregnet til fire personer, og det er altså både sund og nem aftensmad.
Opskrift på wokret med kalvekød
Ingredienser
Wok med kalvekød
- 400 gram kalvekød - gerne kalvekoteletter i tynde skiver
- 2 spiseskefulde soja
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld hoisin sauce
- 1 spiseskefuld sød chilisauce
- friskkværnet peber
Desuden
- 200 gram champignon - i kvarte eller skiver
- 175 gram broccolini - i mindre stykker
- 2 rødløg - skåret i tynde både
- 6 fed hvidløg - hakkes groft
- 2 forårsløg - i skrå skiver
- 1 håndfuld cashewnødder - hakkes groft
Wok sovs
- 2 spiseskefulde soja
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld sød chilisauce
- 1 spiseskefuld hoisin sauce
Tilbehør
- 250 gram ris - koges som anvist på pakken
Sådan gør du
- Til wok med kalvekød starter du med at skære kødet i tynde strimler. Jeg plejer at bruge kalvekoteletter, som jeg skærer fedtkanten fra og kasserer. Derefter skæres kødet i tynde skiver/strimler.
- Kom kalvekødet i en skål sammen med soja, olivenolie, hoisin sauce, sød chilisauce og friskkværnet peber. Vend det godt rundt og lad det trække i ca. 30 minutter.
- Gør champignon, broccolini, rødløg og hvidløg klar som beskrevet.
- Rør alle ingredienserne til den hjemmelavede woksauce sammen.
- Varm en pande eller wok op ved en høj varme.
- Steg nu først champignon godt, så de får en flot farve.
- Tilsæt derefter broccolini, rødløg og hvidløg sammen med en lille sjat olie, og steg videre i et lille minuts tid. Vend grøntsagerne ofte. Tages derefter til side på en tallerken.
- Sæt panden eller wokken tilbage på kogepladen, og steg nu det marinerede kalvekød hurtigt. Vendes ofte og det skal blot lige have ca. 30 sekunder ved meget høj varme.
- Kom grøntsagerne tilbage i panden/wokken og vend rundt.
- Tilsæt den hjemmelavede wok sovs, vend rundt igen og steg ganske kort.
- Pynt din wokret med kalvekød med grofthakkede cashewnødder og forårsløg i tynde skiver.
Næringsindhold
Noter
Den færdige wokret med kalvekød og broccolini serveres straks sammen med de kogte ris. Nudler passer selvfølgelig også fint til wokretten.
Se flere opskrifter

Laerke Bertelsen
Endnu en god opskrift fra jer! I er den bedste side, når det kommer til opskrifter. Fortsæt det gode arbejde!