Aspargesbroccoli (bimi) er en finurlig krydsning, der ikke overraskende smager af broccoli og asparges. Se her hvordan du tilbereder den.
Måske er du stødt på den specielle aspargesbroccoli i supermarkedet, og tænkt hvad katten det er for en grøntsag?
Den kaldes også for bimi eller broccolini, som du ofte vil finde den som i grøntsafdelingen.
Trods navnet så er den ikke en krydsning mellem asparges og broccoli, men aspargesbroccoli leder i stedet hen på smagen.
For den smager nemlig meget som en mellemting mellem netop asparges og broccoli.
Men faktisk er bimi udviklet som en krydsning mellem pak choy og broccoli.
Tilberedning af aspargesbroccoli
Det gode ved bimi er, at den kan spises på alle måder.
Den kan steges på panden eller i ovnen, koges eller spises rå i salater. Eller i madpakken.
I salatskålen skæres den ud i mundrette stykker, og vendes med eksempelvis pære, tørrede tranebær og ristede pinjekerner. Eller hvad du synes. Dressing er blot lidt olivenolie og citronsaft.
Du kan også dampe aspargesbroccolien i tre minutter, eller koge den i letsaltet vand. Her skal den også tre minutter.
Pas på med ikke at koge eller dampe den for længe.
Opskrift på pandestegt aspargesbroccoli
Ingredienser
- 200 gram aspargesbroccoli
- 2 spiseskefulde smør
- 1 fed hvidløg - fintsnittet
- 1 citron
- Lidt salt
Sådan gør du
- Aspargesbroccoli skylles i koldt vand og dryppes af.
- Varm en pande op ved middel varme og kom smør på. Lad det bruse af.
- Tilsæt hvidløg og lad det stege med ganske kort.
- Derefter lægges aspargesbroccoli på panden, og steges samlet i ca. 3-4 minutter. Stegetiden afhænger af hvor meget bid du ønsker i dem.
- Dryp lidt citronsaft over og krydr med lidt salt.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Bimi i ovn
Hvis du vil lave bimi eller broccolini i ovn, vendes den først med olivenolie og en smule salt, hvorefter den steges i cirka otte minutter ved 200 grader almindelig luft.
Tag dem ud af ovnen, og vend straks de bagte aspargesbroccoli med friskpresset citronsaft. Det er altså lækkert.
Du kan snitte dem ud i mindre stykker og stege dem et minut i en varm wok, så alle muligheder for sprøde og lækre aspargesbroccolier er der.
Husk blot ikke at overtilberede bimi eller aspargesbroccoli, for så bliver de triste og kedelige.
Både i smag, farve og konsistens.
Bimi indeholder i øvrigt 35 kalorier pr. 100 gram.

Vibeke Søborg
Har du prøvet at lave dem i airfryeren?
Aase Lundqvist
Hvad mener du med: 200 grader almindelig luft.
Holger Rørby Madsen
Hej Aase
Almindelig over- og undervarme - ikke varmluft 🙂
Bedste hilsner
Holger
Pia
HVor køber man aspargsbroccili ?
Har ledt efter det i alle supermarkeder 🙂
Madensverden.dk
Hej Pia
Jeg har blandt andet købt dem i SuperBrugsen, så prøv eventuelt at spørge der. Men jeg er også stødt på dem andre steder.
De bedste hilsner
Holger