Her får du en opskrift på nem wokret med marineret mørbrad. En skøn ret med marineret svinemørbrad og masser af grøntsager til wok eller pande.
Wokret med marineret mørbrad er en lækker ret til aftensmad, der ikke tager lang tid at lave.
Du skal blot huske at marinere svinemørbraden i god tid, men ellers er det en rimelig hurtig ret at tilberede. Og den smager fremragende.
Her har jeg anvendt kogte ris i wokretten, men de kan sagtens udskiftes med kogte nudler.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på wok med marineret mørbrad
Ingredienser
Marineret mørbrad
- 1 svinemørbrad skåkret i små strimler
- 3 spiseksefulde olivenolie
- 3 spiseskefulde soja
- 3 fed hvidløg rives
- 1 knold ingefær rives
- 1 teske chili tørret chilipulver
Desuden skal du bruge
- 2 rødløg i tynde både
- 1 rød peberfrugt i små tern
- 1 gul peberfrugt i små tern
- 0,5 spidskål fintsnittet
- 3 spiseskefulde soja
- 3 spiseskefulde sød chilisauce
- 125 gram ris kogte
- 1 bundt persille hakkes fint
- 1 håndfuld cashewnødder
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med marineret mørbrad. Mørbrad afpudses og skæres derefter i tynde strimler. Kødet må ikke være i for store stykker.
- I en skål røres olie sammen med soja. Hvidløg og skrællet ingefær rives ned i skålen, og der tilsættes også lidt chili. Kom også lidt salt og friskkværnet peber ved. Røres sammen.
- Kom kødet ned i marinaden, og vend det godt sammen, inden kød og resten af marinaden kommes i en frysepose. Stilles på køl i mindst en time - og gerne fem eller seks timer.
- Inden du går i gang med at stege din wokret i en wok eller pande gøres grønstager klar som beskrevet. Ris koges også.
- Kom lidt olie i din varme wok eller pande, og steg det marinerede kød i 2-3 minutter. Tages derefter til side.
- Kom lidt mere olie i wokken eller panden, og steg nu peberfrugt og løg i et minuts tid.
- Kom snittet sspidskål ved og steg et minut mere, så kålen lige når at falde en smule sammen.
- Kom kødet tilbage i wokken/panden, og tilsæt lidt soja og sød chilisauce. Vendes rundt.
- Kom så de kogte ris ved, og vend sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Pynt med lidt hakket persille og en håndfuld cachewnødder.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Wokret med marineret mørbrad serveres straks, og den kan spises som den er. Du kan servere et stykke brød til.
Se flere lækre madopskrifter:
Wok med kål, nudler, gris og karry
Stegte ris - opskrift på fried rice
Wok guide: Lynstegning i wok af både grønt og kød
Hvor stor en knold ingefær skal man bruge? 😊
Hej Dalia
Så meget du har lyst til 🙂
Jeg bruger hvad der svarer til et par spiseskefulde revet ingefær.
Alt det bedste
Holger
Hvor stor en knold ingefær skal man bruge 😊?