Her får du min opskrift på wok med kål. En simpel og hurtig wokret, som du laver med bla. nudler, gris og karry. God til hele familien.
Wok med kål er en super lækker wokret til aftensmad, som også laves med svinekød i tern, karry og andre skønne ingredienser.
Du skal bruge ca. 300 gram kål, og her kan du bruge, hvad du har i køleskabet.
Til denne wokret med kål plejer jeg at bruge mest spidskål, gerne også lidt rød spidskål, og dertil også lidt grønkål. Altsammen snittet helt fint.
Du kan se fremgangsmåde i min video, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på wok med kål
Ingredienser
- 400 gram svinekød i tern
- 2 teskefulde karry
- soja
- 250 gram nudler kogte og afdryppede
- 300 gram kål snittes fint
- 1 stort rødløg snittet i tynde både
- 1 rød peberfrugt i tynde strimler
- 1 citron
- sød chilisauce
- cashewnødder til pynt
- persille til pynt
Sådan gør du
- Varm en wok eller pande op ved høj varme.
- Steg svinekød i tern et minuts tid, hvor kødet får lidt stegeskorpe. Tilsæt karry og et par spiseskefulde soja, og steg kødet færdigt i et minuts tid mere. Tages til side.
- Kom lidt olie i wokken eller panden, og steg kål hurtigt ved høj varme. Kålen skal helst bevare noget friskhed. Tages til side.
- Kom lidt mere olie i, og steg nu løg og peberfrugt kort. Tilsæt de kogte nudler og lad dem stege med i et lilel minuts tid. Se evt. mere i min video med fremgangsmåde.
- Kom sød chilisauce og soja ved, og vend rundt.
- Kom så kød og kål tilbage i wokken, og varm det igennem. Smag til med salt, sød chilisauce og og soja efter smag og behag. Pres også saften af en halv citron i din wokret.
- Til sidst drysses hakket persille og cashewnødder over din wok med kål.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Wok med kål, nudler, gris og karry serveres straks.
Eventuelt med lidt ekstra soja og cashewnødder. Velbekomme.
Se flere opskrifter:
Wok guide: Lynstegning i wok af både grønt og kød