Sådan laver du en lækker ret med kulmule, spinat, kartofler og svampe. Her får du en skøn hverdagsret med fisk, men den er også god som gæstemad.
Kulmule med spinat, kartofler og og svampe er en lækker fiskeret, som de fleste vil elske, da den ikke smager grimt af fisk.
Jeg bruger benfri kulmulefileter med skind, som steges på skindsiden og til sidst et par minutter på den anden side. Nemt og godt.
Som tilbehør er der stegte kartofler med spinat og svampe, og her kan du bruge champignon, kantareller og andre svampe.
Du får en fantastisk nem og lækker hverdagsret med kulmule, men den er også god som gæstemad eller skøn mad i weekenden.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på kulmule med spinat
Bemærk: Opskriften er til to personer, men brug knapperne under Antal til at ændre det. Mængden af tilbehør kan varieres som man synes.
Kulmule med spinat
Ingredienser
- 400 gram kulmule - med skind - men uden ben
- rapsolie - til stegning
- 400 gram kartofler - i mindre tern
- 1 rødløg - hakket
- 250 gram champignon - i kvarte
- 200 gram spinat - frisk
- citronsaft - friskpresset
- 1 håndfuld persille - hakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Del 400 gram kulmule i to lige store stykker og salt dem på begge sider. Skær gerne et ridser i skindet. Lad dem ligge mens du går i gang med grøntsagerne, som du klargør som beskrevet.
- Varm en stor pande op og kom 400 gram kartofler på den sammen med lidt rapsolie. Steg nu kartoflerne i ca. 6-8 minutter, så de bliver næsten møre.
- Imens steges kulmulefileter i lidt rapsolie på en anden pande ved en god varme (7 på en skala fra 1-9). Lad panden blive gennemvarm. Læg fisken på med skindsiden nedad, og steg ca. 5-6 minutter, så du kan se kødet blive mere hvidt. Vend rundt og steg 2 minutter på den anden side. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tag til side.
- Kom så 1 rødløg ved kartoflerne sammen med 250 gram champignon og steg videre i 2-3 minutter. Tilsæt om nødvendigt lidt mere olie.
- Tilsæt så gradvist 200 gram spinat, og den skal kun lige falde sammen på panden. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber. Vend en 1 håndfuld persille i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Her anrettes først grønstagerne i bunden af tallerknerne, og derpå lægges den stege kulmulefilet med skindet opad.
Pynt gerne med lidt hakket persille eller dild på toppen. Kan serveres med brød til. Velbekomme.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den her.