Kulmule opskrift: Kulmulen er en fantastisk spisefisk, og her kan du se hvordan du steger og tilbereder den helt perfekt på en pande.
Med denne kulmule opskrift får du en både sprød og mør kulmule, der aldrig bliver tør.
Fisken steges på skindsiden, men vendes til allersidst om i 10 sekunder, inden den tages af panden og serveres. Eventuelt med blomkålsris.
Opskriften er pr. person, så du skal bare gange op. Er I fire personer, skal du bruge 600 gram kulmule med skind.
Ingredienser til denne kulmule opskrift
150 gram kulmule
Lidt olie til stegning
Salt og friskkværnet peber
Evt. en skive økologisk lime
Fremgangsmåde
- Tjek at alle ben er fjernet fra kødet, da det ikke er rart at få fiskeben i munden. Fjern eventuelle ben med en pincet.
- Rids skindet med en skarp kniv, hvor du på et portionsstykke laver 3-4 rids uden at skære for dybt.
- Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Smelt en smule olie på en ret varm pande, og læg kulmulen på med skindsiden nedad. Steg 30 sekunder, og skru derefter ned til middel varme.
- Steg nu fisken indtil kødet begynder at blive hvid i farven, og det plejer at tage 7-8 minutter - afhængig af tykkelsen på fisken.
- Når fisken er næsten hvid i kødet, kommes en god klat smør på panden, fisken vendes om på kødsiden, og steges i 10 sekunder inden den tages af.
- Anrettes eventuelt med en skive lime på toppen.
Så let er det at pandestege kulmule, og den smager vidunderlig.
Fakta om kulmule
Kulmulen er en fantastisk spisefisk, der er meget nem at tilberede. Nemmest med skindet på som i opskriften her. Så bed altid fiskehandleren om kulmule med skind.
Bed samtidig fiskehandleren fjerne alle ben, det er det nemmeste for dig, og fiskehandleren er en dygtig fagmand.
Kulmulen er helt sort i munden, og det er derfra den har fået sit måske lidt finurlige navn. Altså den sorte "mule".
Den er en del af torskefamilien, og er blandt andet kendetegnet ved, at den ikke har nogen skægtråd under munden, som du kender det fra torsk.
Kulmulen har ret spidse tænder, og den lever af blandt andet sild.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Kulmule opskrift