Her får du min opskrift på pandestegt torsk med spinat og stegte dildkartofler. En virkelig lækker og nem middagsret med torsk og tilbehør.
Torsk med spinat og dildbagte kartofler er en nem og nogenlunde hurtig middagsret med torsk, og den er god som både hverdagsmad og når der kommer gæster til spisning.
Her bruges torskefilet uden skind og ben, og de dildbagte kartofler laves med små kartofler. Selvfølgelig gerne de nye danske kartofler i sæsonen, men ellers kan andre kartofler også bruges.
Se også: Glaseret torsk med ris, broccoli og grønkål
Torsk kan i øvrigt udskiftes med andre hvide fisk, herunder eksempelvis kuller eller kulmule.
Er du ikke så vild med dild (det rimer smukt), så kan du også bare vende kartoflerne med persille eller purløg.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på torsk med spinat
Torsk med spinat og stegte dildkartofler
Ingredienser
Dildbagte kartofler
- 750 gram kartofler - små, i kvarte
- 4 spiseskefulde rapsolie
- flagesalt
- 1 håndfuld dild - hakkes
Torsk
- 600 gram torsk - torskeloins uden skind og ben
- 2 spiseskefuld rapsolie
- 1 spiseskefuld smør
- salt og friskkværnet peber
Spinatbund
- 1 deciliter vand
- 300 gram spinat - frisk
- 2 deciliter madlavningsfløde
- 3 teskefulde sennep
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til torsk med spinat starter du med at lave de dildbagte kartofler, der steges i ovnen mens du laver resten af retten. Skær de små kartofler i kvarte og kom dem i et ovnfast fad sammen med rapsolie. Krydr med flagesalt.
- Bag kartoflerne ved 225 grader varmluft i ca. 30 minutter, og vend dem rundt et par gange undervejs. Lige inden servering vendes kartoflerne med hakket dild.
- Pandestegt torsk: Skær torskeloins ud i 4 passende stykker og salt dem. Lad dem trække 10 minutter.
- lKom rapsolie og smør på en varm pande, og lad det bruse af. Læg torskefileterne på panden, og lad dem stege ca. 3 minutter ved en nogenlunde høj varme. Vend forsigtigt rundt, og steg 1 minut på den anden side. Krydr med lidt mere salt og friskkværnet peber. Tag til side.
- Spinat: Kom lidt vand i en varm pande, og tilsæt gradvist spinat, så den falder sammen i panden. Kom madlavningsfløde ved sammen med sennep og lidt friskpresset citronsaft. Rør rundt og smag til med salt og friskkværnet peber. Der skal ikke være alt for meget væde ved spinaten.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Torsk med spinat og dildbagte kartofler serveres straks.
Anrettes som på billedet med spinatstuvningen nederst, derpå et stykke torsk, en skive citron og en kvist dild.
Læg de dildbagte kartofler ved siden af, og så passer et køligt glas hvidvin glimrende til retten. Velbekomme.
Del dine ideer og tanker med os andre her: