• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Glaseret torsk med ris, broccoli og grønkål

Glaseret torsk med ris, broccoli og grønkål

billede med glaseret torsk
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. november 2023 - Udgivet: 15. marts 2023

Prøv min opskrift på glaseret torsk, der er en nem fiskeopskrift alle kan lide. Serveret med ris, broccoli og citronstegt grønkål. Sund mad.

Glaseret torsk er en af de skønne og sunde retter, som både kan spises som hverdagsmad, men som bestemt også er god når du har gæster.

Opskriften er inspireret af det asiatiske køkken, og her får du altså en fiskeret som de fleste kan lide - også de, der ellers ikke er så vilde med fisk.

Under den glaserede torsk har du en bund af kogte ris, der er vendt med broccoli og citronstegt grønkål, hvilket smager forrygende godt.

Se også: Hel rødspætte i ovn bages i 20 minutter

Retten kan ogspå laves med andre typer hvid fisk, herunder kulmule og hellefisk. Den er beregnet til fire personer.

Opskrift på glaseret torsk

billede med glaseret torsk
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Glaseret torsk med tilbehør

5 fra 5 stemmer
Prøv min opskrift på glaseret torsk, der er en nem fiskeopskrift alle kan lide. Serveret med ris, broccoli og citronstegt grønkål. Sund mad.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 503
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Glaseret torsk
  • 600 g torsk - torskefilet uden skind og ben
  • 3 spsk soja
  • 4 spsk honning - gerne en akaciehonning
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk ingefær - stødt
  • salt og friskkværnet peber
Tilbehør
  • 125 g ris - koges som anvist
  • 1 broccoli - delt i små buketter
  • 150 g grønkål - snittet, kan købes klar til brug
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 citron
  • 4 spsk sesamfrø - ristes
  • 1 bundt forårsløg

Fremgangsmåde
 

  1. Torskefileterne skæres ud i passende stykker, og tjek at fisken er helt fri for ben.
  2. Læg torskestykkerne på bageplade med bagepapir, og drys med lidt salt.
  3. Rør soja sammen med honning, sød chilisauce, hvidløgspulver og ingefær. Fordel en lille spiseskefuld af marinaden på hvert stykke fisk, og lad det stå fem minutter.
  4. Imens koges ris som anvist på pakken, mens broccoli deles i meget små buketter. Læg broccolibuketterne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække to minutter sammen med lidt salt. Hæld vandet fra.
  5. Steg hakket grønkål i lidt olie på en varm pande i 15 sekunder, pres lidt friskpresset citrobsaft over, vend rundt og hæld det i en skål sammen med den kogte ris og broccolibuketterne. Vend rundt og smag til.
  6. Glaseret torsk bages ca. 10 minutter ved 200 grader varmluft. Efter 5 minutter kommes yderligere lidt marinade over og fisken bages færdig.
  7. Rist sesamfrø på en varm pande og snit forårsløg i tynde skiver på skrå.

Næringsindhold

Kalorier: 503kcalKulhydrater: 62gProtein: 38gFedt: 13gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 7gKolesterol: 65mgNatrium: 1534mgKalium: 1379mgKostfibre: 8gSukker: 23gVitamin A: 4826IUVitamin C: 178mgCalcium: 285mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Så skal der anrettes glaseret torsk.

Her fordeles lidt ris, broccoli og grønkål på bunden af fire tallerkner, og derpå fordeles snittet forårsløg.

Med forsigtighed lægges et stykke torsk på, hvorpå fordeles lidt af marinaden. Drys så med ristede sesamfrø.

Så er der serveret. Velbekomme.

Se også: Torsk i fad med pasta - børnevenlig opskrift på fiskeret

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required