Verdens bedste fish and chips. Opskrift på Indbagt fisk i beignetdej, der serveres med sprøde pommes frites og nydes med en kold øl.
Hvad er næsten bedre end en omgang fish and chips, og de er endnu bedre, når du laver dem selv.
Her har jeg lavet fish 'n' chips med frisk torsk, og det smager altså fantastisk godt. Du kan også anvende eks. en lyssej eller andre hvide fisk som kuller og kulmule.
Fish 'n' chips består i al sin enkelthed i friturestegte stykker af torsk og pommes frites.
Serveres gerne med en sauce tartare, som du kan se opskriften på længere nede.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på fish and chips
Ingredienser
Pommes frites
- 4 bagekartofler skæres i stænger
- 1,5 liter fritureolie
- flagesalt
Beignetdej
- 100 gram hvedemel
- 150 gram mælk
- 2 æg
- 1 nip salt
Torsk
- 500 gram torsk filet, uden skind og ben
Sådan gør du
- Beignetdej: Hvedemel og mælk piskes sammen indtil der ikke er flere klumper tilbage. Pisk derefter æg i et ad gangen og krydr med en smule salt. Stilles på køl i 30 minutter.
- Pommes frites: Bagekartofler skæres i stænger, og duppes tørre. Kog fritureolie op i en stpr gryde, og olien skal være ca. 130 grader varm. Kog nu dine pommes frites indtil de sprøde og lækre. Kog ikke for mange ad gangen. Dryppes af på køkkenrulle og drysses med flagesalt.
- Læg til sidst de varme pommes frites i et fad og hold dem varme i ovnen.
- Tjek at torskefileterne er fri for ben, og skær så fisken ud i mundrette stykker på cirka tre gange tre centimeter. Ikke større når de skal anvendes til fish and chips.
- Dyp så torskestykkerne i beignetdejen, lad dem dryppe af, og steg dem i olie indtil de har fået farve. Det tager 5-7 minutter. Læg dem til side, og steg næste portion indtil du er færdig. Læg ikke for meget fisk i fritureolien ad gangen.
- Lad den indbagte fisk hvile et par minutter på køkkenrulle, så en del af fedtet suges væk.
Næringsindhold
Noter
Fish and chips serveres straks - gerne sammen med en hjemmelavet remoulade eller en skøn sauce tartare.
Eller hvad du nu har lyst til.
Sådan laver du sauce tartare
Sauce tartare er nem at lave selv.
Du skal bruge fire grofthakkede cornichoner (på glas) og to spiseskefulde grofthakkede kapers.
Det vendes sammen med et finthakket skalotteløg, 4-5 spiseskefulde mayonnaise, en spiseskefuld sennep og et par spiseskefulde creme fraiche.
Smages til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Velbekomme og nyd din fish and chips.
Husk også at se disse opskrifter:
Comments
No Comments