Her får du en nem opskrift på sauce tartare. Den populære sauce serveres kold til blandt andet fisk og skaldyr, og laves med kapers.
Sauce tartare er en klassisk og populær sauce, der serveres kold.
Den bruges eksempelvis til fiskeretter og skaldyr, men er også god til mange andre retter.
Som altid er der mange måder at lave en sauce tartare på, men her er en god og nem opskrift på den franske klassiker.
Opskrift på sauce tartare
Sauce tartare - nem opskrift til fisk og skaldyr
Ingredienser
- 100 gram mayonnaise
- 100 gram creme fraiche
- 2 teskefulde sennep
- 1 rødløg - finthakket
- 3 spiseskefulde kapers - hakket
- 3-4 drueagurker - syltede, meget finthakket
- 1 citron - skal, fintrevet
- salt og friskkværnet peber
- karse - eller purløg, kan udelades
Sådan gør du
- Start med at røre mayonnaise og creme fraiche sammen i en skål med sennep. Du kan bruge en grov sennep, dijon eller hvad du synes.
- Hak rødløg og kapers og kom det ved. Er du ikke så vild med kapers, kan der tilsættes lidt mindre.
- Drueagurker hakkes fint og kommes ved.
- Smag din sauce tartare til med lidt sukker, salt og og peber, lidt reven citronskal og citronsaft. Lad det trække lidt.
- Der kan også vendes lidt karse eller purløg i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige sauce tartare serveres til fisk og skaldyr, men er også god som fyld i eks. bagte kartofler.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: