Beignetdej bruges til at dyppe stykker af fisk, løgringe og andet i, og derefter steges det i fritureolie. Giver en sprød og luftig dej.
Til en portion beignetdej skal du bruge:
100 gram hvedemel
1,5 deciliter mælk
2 hele æg
Et nip salt
Sådan laver du beignetdej:
Kom hvedemel og mælk i en skål, og pisk det godt sammen med et piskeris. På den måde er det nemt at få en beignetdej helt uden klumper.
Pisk så æggene i et ad gangen, og til sidst kommes saltet i.
Stil nu skålen med dejen på køl i 30 minutter.
Nu er beignetdejen klar til brug.
Du kan skære stykker af torskefilet ud, og dyppe dem i dejen. Derefter steges de sprøde i fritureolie. Det kan blandt andet ske i en høj gryde på komfuret.
Lad torskestykkerne med dej dryppe af inden turen i olien, hvor de steges 5-6 minutter.
Du kan lave fritterede løgringe. Dyp løgringe i beignetdejen, og dryp dem af.
Steg så løgringene i et par minutter, og læg dem på et stykke køkkenrulle, så fedtet suges af.
Også små buketter af blomkål kan dyppes i beignetdejen, og derefter frituresteges. Mulighederne er mange.
Her er det lækre stykker af torsk, der er dyppet i beignetdej, og derefter stegt i fritureolie. Det er en del af fish and chips. Foto: Guffeliguf.dk.
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.