Beignetdej bruges til at dyppe stykker af fisk, løgringe og andet i, og derefter steges det i fritureolie. Giver en sprød og luftig dej.
Her får du en super god opskrift på beignetdej, som du kan lave med øl eller koldt vand.
Dejen er god at dyppe stykker af fisk, løgringe og meget andet i, inden stykkerne dyppes i varm olie. Her bliver dejen sprød og popper lidt op.
Beignetdejen er meget nem at lave, og du roligt glæde dig til resultatet.
Opskrift på beignetdej
Ingredienser
- 70 gram hvedemel
- 40 gram majsstivelse
- 1 teske bagepulver
- Lidt salt
- 1 deciliter øl
- 1 æg
Sådan gør du
- Start med at blande hvedemel sammen med majsstivelse, bagepulver og lidt salt.
- Derefter piskes lidt øl i. Øl er perfekt i en beignetdej, men du kan også bruge koldt vand.
- Til sidst piskes et æg i dejen, som derefter piskes godt igennem, så den bliver luftig.
Næringsindhold
Noter
Nu er din beignetdej klar til brug.
Du kan evt. skære stykker af benfri torskefilet ud, og dyppe dem i dejen. Derefter steges de sprøde i fritureolie. Det kan blandt andet ske i en høj gryde på komfuret.
Lad torskestykkerne med dej dryppe af inden turen i olien, hvor de steges 5-6 minutter.
Når du steger fisk og andet i beignetdej, skal olien helst være omkring 180 grader varmt. Så får du det bedste resultat.
Løgringe i beignetdej
Du kan også lave fritterede løgringe. Dyp løgringe i beignetdejen, og dryp dem af.
Steg så løgringene i et par minutter, og læg dem på et stykke køkkenrulle, så fedtet suges af.
Også små buketter af blomkål kan dyppes i beignetdejen, og derefter frituresteges. Mulighederne er mange.