Oksetyndsteg i ovn: Tyndstegen er et dejligt stykke kød at stege i ovnen, og her kan du se kernetemperatur og vejledende stegetid på kødet.
Det er ret nemt at tilberede en oksetyndsteg i ovn, når man blot kender den rigtige kernetemperatur.
Og den kan du se lidt længere nede i opskriften.
Tyndstegen kan blandt andet serveres med lækre flødekartofler.
Opskriften er til seks personer.
Opskrift på oksetyndsteg i ovn
Opskrift på oksetyndsteg i ovn med kernetemperatur
Ingredienser
- 1,5 kilo oksetyndsteg
- 2 spiseskefulde brun farin
- 2 spiseskefulde salt
- 25 gram smør
Sådan gør du
- Hvis du har tid til det, så er det en god idé, at starte nogle timer før du skal servere stegen. Rids krølfedtet med en skarp kniv. IKKE skære ned i kødet!
- Bland salt og brun farin sammen i en lille skål og gnub blandingen godt ind i oksetyndstegen. Kom så stegen i en pose, og lad den trække i et par timer.
- Tag stegen ud en halv time før du går i gang med selve stegningen, så den når at få noget der minder om stuetemperatur.
- Smelt smørret på en meget varm pande, og læg stegen på. Her skal stegen brunes kraftigt og hurtigt på begge sider - cirka et halvt minut på hver side.
- Læg stegen op i et fad, og stik et stegetermometer i den.
- Kom din oksetyndsteg ind i en forvarmet ovn - 150 grader og varmluft.
- Så skal stegen blive der indtil den når 55 grader - det tager typisk omkring 45 minutter at lave en oksetyndsteg i ovn, men vent indtil den når de 55 grader.
- Tag så stegen ud, og lad den stå i et kvarter inden du skærer den ud. Du behøver ikke dække den til.
- Ved at tage den ud ved 55 grader opnår du en rosa steg, som hverken er tør eller rå.
- Ønsker du en gennemstegt steg, skal du give den et par grader mere, og er du til mere rødt kød, ja så hiver du oksetyndstegen ud ved en lavere temperatur. Smag og behag er forskellig.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Oksetyndsteg i ovn er som sagt fin gæstemad, og kødet skæres i pæne skiver ved serveringen.
Tilbehør kan som sagt være flødekartofler, men pommes frites og en hjemmelavet bearnaise sauce er bestemt også skønt til kødet.
En vellavet demi glace skal bestemt også nævnes som en mulig sauce til stegen.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: