Opskrift på marineret lammemørbrad, inkl stegetid, så mørbraden tilberedes perfekt. Marinaden laves med olie, citron, rosmarin og hvidløg.
Marineret lammekølle er selvfølgelig perfekt mad til din påskefrokost, men mørbrad af lam kan bestemt spises året rundt.
Du skal afsætte lidt tid til marineringen, hvor kødet samler masser af smag, men selve tilberedningstiden er blot nogle få minutter.
Her er lammekødet stegt på panden, men du kan også grille lammemørbrad ved direkte varme, hvor du får en lækker smag og stegeskorpe.
Men pas på ikke at grille kødet for længe, da det så bliver mere tørt.
Opskriften på marineret lammemørbrad er beregnet til to personer, så hvis I er fire, skal du blot gange med to.
Opskrift på lammemørbrad
Ingredienser
- 4 lammemørbrad
- 0,5 deciliter olivenolie
- Lidt rosmarin frisk og finthakket
- 2 fed hvidløg knust og hakket
- 1 citron revet citronskal
- salt og friskkværnet peber
- smør og lidt olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til marinaden og afpuds dine lammemørbrad, hvis det ikke er gjort.
- Kom marinaden i en frysepose sammen med kødet og sørg for at det er blandet godt sammen.
- Læg lammemørbradene i køleskabet i mindst 4 timer, gerne 6.
- Smelt smør på en varm pande og hæld lidt olie ved.
- Tag kødet op af marinaden og steg dem, til de er som ønsket. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Jeg stegte dem i ca. 3½ minut på hver side, så var de let lyserøde indeni.
- Lad de færdigstegte lammemørbrad hvile i 5 minutter, inden de skæres ud i let skrå skiver.
Næringsindhold
Note
Marineret lammemørbrad serveres straks med ønsket tilbehør. Her passer stegte kartofler fremragende til.
Se i også den overskuelige guide til stegning af lammekød.
Og hvordan du steger en lammekølle perfekt.