• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin

Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin

marineret lammemørbrad
4.8 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
83
SHARES
FacebookMessenger83PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. marts 2021 - Udgivet: 31. marts 2021

Opskrift på marineret lammemørbrad, inkl stegetid, så mørbraden tilberedes perfekt. Marinaden laves med olie, citron, rosmarin og hvidløg.

Marineret lammekølle er selvfølgelig perfekt mad til din påskefrokost, men mørbrad af lam kan bestemt spises året rundt.

Du skal afsætte lidt tid til marineringen, hvor kødet samler masser af smag, men selve tilberedningstiden er blot nogle få minutter.

Her er lammekødet stegt på panden, men du kan også grille lammemørbrad ved direkte varme, hvor du får en lækker smag og stegeskorpe.

Men pas på ikke at grille kødet for længe, da det så bliver mere tørt.

Opskriften på marineret lammemørbrad er beregnet til to personer, så hvis I er fire, skal du blot gange med to.

Opskrift på lammemørbrad

marineret lammemørbrad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin

4.80 fra 24 stemmer
Opskrift på marineret lammemørbrad, inkl stegetid, så mørbraden tilberedes perfekt. Marinaden laves med olie, citron, rosmarin og hvidløg.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Marinering 4 timer t
Samlet tid 4 timer t 20 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 150
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 lammemørbrad
  • 0,5 dl olivenolie
  • Lidt rosmarin - frisk og finthakket
  • 2 fed hvidløg - knust og hakket
  • 1 citron - revet citronskal
  • salt og friskkværnet peber
  • smør - og lidt olivenolie til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Bland ingredienserne til marinaden og afpuds dine lammemørbrad, hvis det ikke er gjort.
  2. Kom marinaden i en frysepose sammen med kødet og sørg for at det er blandet godt sammen.
  3. Læg lammemørbradene i køleskabet i mindst 4 timer, gerne 6.
  4. Smelt smør på en varm pande og hæld lidt olie ved.
  5. Tag kødet op af marinaden og steg dem, til de er som ønsket. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Jeg stegte dem i ca. 3½ minut på hver side, så var de let lyserøde indeni.
  7. Lad de færdigstegte lammemørbrad hvile i 5 minutter, inden de skæres ud i let skrå skiver.

Næringsindhold

Kalorier: 150kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Marineret lammemørbrad serveres straks med ønsket tilbehør. Her passer stegte kartofler fremragende til.

Se i også den overskuelige guide til stegning af lammekød.

Og hvordan du steger en lammekølle perfekt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jacob Lilje

    januar 12, 2024 at 10:31 pm

    Fantastiske sider Holger 👍
    Er selv “lidt” madtosset, en klar fordel som jæger gennem 40 år. Og hang i mormor’s forklæde, når hun gik i køkkenet.
    TAK !

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 13, 2024 at 8:27 am

      Hej Jacob
      Mange tak for de pæne ord - og ja, jagt kan også give nogle fantastiske oplevelser og råvarer.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required