Påskefrokost er en tradition, hvor vi kører alle retter i spil. her får du ti forskellige, lækre retter som bud på, hvad du kan servere.
Påskefrokost kan være et madorgie af gode kolde og varme retter. Traditionelt spiser vi sild, snaps og øl i begyndelsen for at glide videre til de varme retter.
Der er rigtig mange gode marinerede sild på glas, men hvordan pifter vi dem op? Det kan du blandt andet se i nogle af disse opskrifter.
Da der er en del, som ikke bryder sig om marinerede sild, får du også menuforslag til andre fiskeretter som rejecocktail og hjemmelavet, gravad laks.
Herefter følger opskriften på franske mimoseæg og to klassikere både til jul og påske: Tarteletter og hjemmelavet leverpostej.
Vi håber, at du kan bruge nogle af opskrifterne til dit påskebord, og ønsker alle en god påske.
Opskrifter til en god påskefrokost
Kryddersild er en af de sild, der bliver solgt i enorme mængder op til påske. Her kan du se, hvordan du gør sildene endnu mere appetitlige.
Kryddersild med syltede rødløg, timian og æbler
Karrysild kan selvfølgelig købes på glas, men på få minutter kan du sagtens lave dine egne.
Hjemmelavet karrysild - opskrift på de bedste sild
Den gode gamle rejecocktail har fået et lille twist her. Men der er stadig den kendte Thousand Island-dressing på, og denne hjemmelavede dressing smager helt forrygende.
Rejecocktail med hjemmelavet Thousand Island dressing
Kan man virkelig lave gravad laks med rævesovs selv? Ja da, tjek denne opskrift ud, hvor du forvandler en rå laks til gravad.
Gravad laks - nem opskrift med hel lakseside
Mange børn er begejstrede for fiskefileter og mindre glade for sild. Her får du en helt klassisk opskrift på en sprød og lækker fiskefilet.
Smørrebrød med fiskefilet (smørstegt rødspætte)
Skidne æg er et underligt navn til en ret, der faktisk smager ret godt: Æg i sennepssovs.
Skidne æg - klassisk ret og opskrift til påskefrokost
Æg hører til i påsken og ikke kun påskeæg - men hønseæg som vi spiser i æggesalat, som skidne æg, på silden og fyldte som her.
Oeufs mimosa – fransk opskrift på mimoseæg
Vi kalder denne leverpostej for en julepostej, men det skal ikke afholde os fra at bage den til påskefrokosten. Den smager nemlig helt vildt godt.
Juleleverpostej med fløde og bacon - nem opskrift
Endnu en klassiker, som ofte serveres efter fisken og før kødretterne. Til dem, der ikke har lavet høns i tarteletter før, er dette en god grundopskrift.
Høns i asparges til tarteletter - grundopskrift
Kan der være mere i maven, er påskemuffins pyntet med små påskeæg den perfekte afslutning. De kan selvfølgelig også bare bages til en hyggelig eftermiddag eller aften.