Påskefrokost er en tradition, hvor vi kører alle retter i spil. Her får du 10 forskellige, lækre retter som bud på, hvad du kan servere til påske.
Påskefrokost kan være et madorgie af gode kolde og varme retter. Traditionelt spiser vi sild, snaps og øl i begyndelsen for at glide videre til de varme retter.
Der er rigtig mange gode marinerede sild på glas, men hvordan pifter vi dem op? Det kan du blandt andet se i nogle af disse opskrifter.
Da der er en del, som ikke bryder sig om marinerede sild, får du også menuforslag til andre fiskeretter som rejecocktail og hjemmelavet, gravad laks.
Herefter følger opskriften på franske mimoseæg og to klassikere både til jul og påske: Tarteletter og hjemmelavet leverpostej.
Vi håber, at du kan bruge nogle af opskrifterne til dit påskebord, og ønsker alle en god påske.
Opskrifter til en god påskefrokost
Her er de bedste opskrifter til den perfekte påskefrokost.
Kryddersild
Kryddersild er en af de sild, der bliver solgt i enorme mængder op til påske. Her kan du se, hvordan du gør sildene endnu mere appetitlige.
Karrysild
Karrysild kan selvfølgelig købes på glas, men på få minutter kan du sagtens lave dine egne.
Rejecocktail
Den gode gamle rejecocktail har fået et lille twist her. Men der er stadig den kendte Thousand Island-dressing på, og denne hjemmelavede dressing smager helt forrygende.
Gravad laks
Kan man virkelig lave gravad laks med rævesovs selv? Ja da, tjek denne opskrift ud, hvor du forvandler en rå laks til gravad.
Fiskefilet
Mange børn er begejstrede for fiskefileter og mindre glade for sild. Her får du en helt klassisk opskrift på en sprød og lækker fiskefilet.
Skidne æg
Skidne æg er et underligt navn til en ret, der faktisk smager ret godt: Æg i sennepssovs.
Mimoseæg
Æg hører til i påsken og ikke kun påskeæg - men hønseæg som vi spiser i æggesalat, som skidne æg, på silden og fyldte som her.
Leverpostej
Vi kalder denne leverpostej for en julepostej, men det skal ikke afholde os fra at bage den til påskefrokosten. Den smager nemlig helt vildt godt.
Tarteletter med høns i asparges
Endnu en klassiker, som ofte serveres efter fisken og før kødretterne. Til dem, der ikke har lavet høns i tarteletter før, er dette en god grundopskrift.
Du kan også lave en vegetarisk version: Tarteletter med asparges- og svampefyld.
Påskemuffins
Kan der være mere i maven, er påskemuffins pyntet med små påskeæg den perfekte afslutning. De kan selvfølgelig også bare bages til en hyggelig eftermiddag eller aften.
Flere opskrifter til påske
Lammekølle i fad med kartofler og lammesky
Kernetemperatur på lam (lammekølle og lammefilet)
Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin
Gammeldags frikadeller - slagterens bedste opskrift
Fiskefrikadeller - fiskehandlerens egen opskrift
Kyllingefrikasse - lækker frikasse med kylling og grønt
Kage med citronfromage - påskekage med kiksebund
Din vurdering
-
Påskefrokost