• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Rævesovs

Rævesovs

rævesovs
4.8 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
339
SHARES
FacebookMessenger339PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. september 2022 - Udgivet: 1. september 2022

Rævesovs er en syrlig-sød dressing, der er nem at lave på et par minutter. Rævesovsen anvendes især til gravad laks eller røget hellefisk.

Hjemmelavet rævesovs smager dejligt, hvis man ellers kan lide den syrlige dressing. For den skal nemlig være syrlig for at give det rette modspil til især fisk.

Rævesovsen anvendes typisk ovenpå gravad laks, men den er også fin på et stykke rugbrød med røget hellefisk.

Du kan lave din dilddressing med eller uden dild alt efter, hvordan du har det med dilden.

Rævesovsen kendes også under navnet dilddressing, men navnet med ræven er det mest seje. Synes jeg.

Opskrift på rævesovs

rævesovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rævesovs

4.75 fra 20 stemmer
Rævesovs er en syrlig-sød dressing, der er nem at lave på et par minutter. Rævesovsen anvendes især til gravad laks eller røget hellefisk.
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dressing
Køkken: Dansk
Kalorier: 251
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 dl olivenolie - el. smagsneutral olie
  • 2 spsk sherryeddike
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk brun farin
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld dild - finthakket

Fremgangsmåde
 

  1. Olivenolie kommes i en lille skål, hvor den hurtigt piskes sammen med sherryeddike. Har du ikke sherryeddike derhjemme, kan du sagtens anvende en almindelig hvidvinseddike - eller en helt tredje eddike.
  2. Derefter tilsættes sennep, engelsk sauce og brun farin, som piskes til en blank dressing.
  3. Rævesovsen smages til med salt og friskkværnet peber, og nu kan du eventuelt også smage den til mere eddike eller farin. Afhængig af, hvordan du lige ønsker rævesovsen skal være.
  4. Vil du have dild i dressingen, skal dilden hakkes fint og derefter røres ud i dressingen.
  5. Anrettes smukt i en lille skål, som sættes på bordet. Så kan gæsterne tage den mængde, de synes.

Næringsindhold

Kalorier: 251kcalKulhydrater: 7gProtein: 0.2gFedt: 25gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 18gNatrium: 679mgKalium: 45mgKostfibre: 0.2gSukker: 6gVitamin A: 25IUVitamin C: 1mgCalcium: 9mgJern: 0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Hvorfor hedder det rævesovs?

Det umiddelbare og ærlige svar er, at jeg faktisk ikke ved det præcist.

Nogen siger, at navnet skyldes, at dressingen lugter lidt af rævens urin, men det nok ikke den rigtige forklaring.

Men hvor det så kommer fra, ja, det står indtil videre hen i det uvisse.

Har du en god klaring på navnet? Så kom med den i kommentarfeltet lidt længere ned, så vi alle kan blive lidt klogere.

Se også vores opskrift på en lækker, hjemmelavet Thousand island-dressing.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hans Pedersen

    januar 07, 2020 at 9:24 am

    På fransk hedder at drømme reve (jeg kan ikke sætte dimsen over "e").
    Altså et forslag om at den franske kogekunst har sat sig spor i form af drømmedressing.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required