Rævesovs er en syrlig dressing, der er nem at lave på et minut. Rævesovsen anvendes især til gravad laks eller røget hellefisk.
Hjemmelavet rævesovs smager dejligt, hvis man ellers kan lide den syrlige dressing.
For den skal nemlig være syrlig for at give det rette modspil til især fisk.
Rævesovsen anvendes nemlig typisk ovenpå gravad laks, men den er også fin på et stykke rugbrød med røget hellefisk.
Du kan lave din rævesovs med eller uden dild, alt efter hvordan du har det med dilden.
Rævesovsen kendes også under navnet dilddressing, men navnet med ræven er det mest seje. Synes jeg.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til rævesovs
1 deciliter olivenolie
2 spiseskefulde sherryeddike
1 spiseskefuld god sennep
1 spiseskefuld engelsk sauce
2 spiseskefulde brun farin
Salt og friskkværnet peber
Evt. finthakket dild
Fremgangsmåde
- Olivenolie kommes i en lille skål, hvor den hurtigt piskes sammen med sherryeddike. Har du ikke sherryeddike derhjemme, kan du sagtens anvende en almindelig hvidvinseddike - eller en helt tredje eddike.
- Derefter tilsættes sennep, engelsk sauce og brun farin, som piskes til en blank dressing.
- Rævesovsen smages til med salt og friskkværnet peber, og nu kan du eventuelt også smage den til mere eddike eller farin. Afhængig af hvordan du lige ønsker rævesovsen skal være.
- Vil du også have dild i rævesovsen, skal dilden hakkes fint og derefter røres ud i dressingen.
- Anrettes smukt i en lille skål, som sættes på bordet. Så kan gæsterne tage den mængde de synes.
Hvorfor hedder det rævesovs?
Det umiddelbare og ærlige svar er, at jeg faktisk ikke ved det præcist.
Nogen siger, at navnet skyldes at rævesovsen lugter lidt af rævens urin, men det nok ikke den rigtige forklaring.
Men hvor det så kommer fra, ja det står indtil videre hen i det uvisse.
Har du en god klaring på navnet? Så kom med den i kommentarfeltet lidt længere ned, så vi alle kan blive lidt klogere.
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Hjemmelavet tærte med spidskål og bacon
Tærtedej - lav den perfekte mørdej til tærter
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
På fransk hedder at drømme reve (jeg kan ikke sætte dimsen over "e").
Altså et forslag om at den franske kogekunst har sat sig spor i form af drømmedressing.