Rævesovs er en syrlig-sød dressing, der er nem at lave på et par minutter. Rævesovsen anvendes især til gravad laks eller røget hellefisk.
Hjemmelavet rævesovs smager dejligt, hvis man ellers kan lide den syrlige dressing. For den skal nemlig være syrlig for at give det rette modspil til især fisk.
Rævesovsen anvendes typisk ovenpå gravad laks, men den er også fin på et stykke rugbrød med røget hellefisk.
Du kan lave din dilddressing med eller uden dild alt efter, hvordan du har det med dilden.
Rævesovsen kendes også under navnet dilddressing, men navnet med ræven er det mest seje. Synes jeg.
Opskrift på hjemmelavet rævesovs
Rævesovs
Ingredienser
- 1 deciliter olivenolie - el. smagsneutral olie
- 2 spiseskefulde sherryeddike
- 1 spiseskefuld sennep
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 2 spiseskefulde brun farin
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld dild - finthakket
Sådan gør du
- Olivenolie kommes i en lille skål, hvor den hurtigt piskes sammen med sherryeddike. Har du ikke sherryeddike derhjemme, kan du sagtens anvende en almindelig hvidvinseddike - eller en helt tredje eddike.
- Derefter tilsættes sennep, engelsk sauce og brun farin, som piskes til en blank dressing.
- Rævesovsen smages til med salt og friskkværnet peber, og nu kan du eventuelt også smage den til mere eddike eller farin. Afhængig af, hvordan du lige ønsker rævesovsen skal være.
- Vil du have dild i dressingen, skal dilden hakkes fint og derefter røres ud i dressingen.
- Anrettes smukt i en lille skål, som sættes på bordet. Så kan gæsterne tage den mængde, de synes.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Hvorfor hedder det rævesovs?
Det umiddelbare og ærlige svar er, at jeg faktisk ikke ved det præcist.
Nogen siger, at navnet skyldes, at dressingen lugter lidt af rævens urin, men det nok ikke den rigtige forklaring.
Men hvor det så kommer fra, ja, det står indtil videre hen i det uvisse.
Har du en god klaring på navnet? Så kom med den i kommentarfeltet lidt længere ned, så vi alle kan blive lidt klogere.
Se også vores opskrift på en lækker, hjemmelavet Thousand island-dressing.
Hans Pedersen
På fransk hedder at drømme reve (jeg kan ikke sætte dimsen over "e").
Altså et forslag om at den franske kogekunst har sat sig spor i form af drømmedressing.