• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Gravad laks

Gravad laks

billede med gravad laks
4.7 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
197
SHARES
FacebookMessenger197PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. december 2021 - Udgivet: 17. september 2019

Gravad laks er en klassiker på frokostbordet, og den er nem at lave. Den gravede laks laves af rå laks marineret med sukker, salt og dild.

Gravad laks lyder måske lidt besværligt at lave, og de fleste kender den måske mest fra supermarkedernes kølediske.

Men faktisk er det utroligt nemt at lave laksen selv, for det er blot en rå lakseside, der marineres med sukker, salt og dild. As simple as that.

Det eneste du ellers skal bruge er noget tid, men her passer laksen sig selv. Det er nemlig en god idé at fryse laksen inden marinering, og derefter skal den trække i mindst et døgns tid for at få den helt rette smag frem.

Opskriften giver en hel side gravad laks, der er perfekt til frokostbordet. Og den er altså nem at lave selv.

Se også mine opskrifter på:

  • Hel lakseside i ovn eller grill
  • Laksemad
  • Forret med røget laks på rugbrødschips med avocado

Opskrift på gravad laks

billede med gravad laks
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gravad laks

4.73 fra 18 stemmer
Gravad laks er en klassiker på frokostbordet, og den er nem at lave. Den gravede laks laves af rå laks marineret med sukker, salt og dild.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 12 timer t
På køl 1 day d
Samlet tid 1 day d 12 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 252
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 side laks - ca. 600 gram
  • 2 spsk sennep
  • 3 spsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk dild - skal være tørret dild
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Pak laksesiden ud og tjek at den er helt fri for ben. Eventuelle fiskeben fjernes let med en pincet.
  2. Pak laksen ind og læg den i fryseren til næste dag, hvor laksesiden tages ud og tøs op igen. Lidt som du gør med sushi.
  3. Med en gaffel prikker du nu laksesiden, så den bliver let perforeret. Dermed kan marinaden nemmere trænge ned i fisken.
  4. Smør laksen med sennep og drys med salt og sukker. Altid lige stor mængde sukker og salt. Fordeles jævnt.
  5. Drys også med tørret dild og krydr med friskkværnet peber.
  6. Stil nu din gravad i køleskabet i mindst 24 timer, hvorefter du kan skære laksen i tynde, skrå skiver. Så nemt er det. Du kan med fordel lade laksen trække i et par døgn.

Næringsindhold

Kalorier: 252kcalKulhydrater: 9gProtein: 30gFedt: 10gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 83mgNatrium: 5381mgKalium: 750mgKostfibre: 0.3gSukker: 9gVitamin A: 88IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 27mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Gravad laks er en klassiker på frokostbordet, hvor den selvfølgelig serveres med hjemmelavet rævesovs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Kristensen

    maj 25, 2023 at 11:58 pm

    Skal lakseside vendes efter 12 timer eller bare ligge på samme side alle 24 timer??
    Mvh
    Bente Kristensen

    Svar
  2. Tom

    september 17, 2022 at 11:42 pm

    Med eller uden skind, hvad pakkes den ind i - bagepapir/folie eller wrap, hvilken sennep????

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required