Her kan du se, hvordan du laver køkkenchef Thomas Pasfalls lækre laksemad, der ligner en million. Laksemaden er nem at lave, og den smager fremragende.
Hvad er næsten bedre end en lækker laksemad, og her kan du se hvordan den kendte kok Thomas Pasfall laver den.
Laksemaden bygges blandt andet op af tynde skiver rugbrød og en hjemmelavet blomkålscreme, og det er mad, der ligner en million.
Ingredienser til laksemad
8 skiver ferskrøget laks
16 skiver tyndskåret rugbrød (evt. på mandolinjern eller pålægsmaskine)
16 skiver syltede agurker
Lidt salat/urter
Blomkålcreme
400 gram blomkål
2 deciliter sødmælk
50 gram smør
Fremgangsmåde
- Start med at lave blomkålscreme, hvor blomkål koges mør i mælken.
- Derefter blendes den med smørret til en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og lidt muskatnød Køles af.
- Rugbrød skæres helt tyndt, og her kan du med fordel anvende et mandolinjern eller en pålægsmaskine. En skarp kniv kan dog også klare opgaven. Drys med en smule salt.
- Rist brødet i ovnen i 10 minutter ved 100 grader varmluft, så det bliver sprødt.
- Saml hver laksemad med rugbrød, skiver af laks, blomkålscreme, salat eller urter, et par skiver syltede agurker, lidt mere blomkålscreme og til sidst et stykke brød mere.
Se mere i videoen hvordan du anretter den lækre laksemad.
Denne opskrift er og ret er lavet af restauratør og køkkenchef Thomas Pasfall fra restaurant Pasfall i
Odense.
Den stammer fra serien ”Få det til at ligne en million” fra Pasfalls Madkanal på YouTube.
Men udover altså at få en simpel ”laksemad” til at ligne en million følger her selve opskriften. For
den ser ikke kun godt ud, den smager også fremragende:
Se også mine opskrifter på: