Her er min opskrift på stegt laks med hollandaise, der er nem aftensmad. Laksen kan steges på pande eller ovn, og serveres med hollandaise og tilbehør.
Stegt laks med hollandaise er en klassisk og nem ret, der er perfekt som aftensmad. Vi skal jo helst spise lidt mere fisk.
Steg en hel side laks i ovnen, eller skær den ud i fire gode laksebøffer. Meget let.
Opskriften på laks med hollandaise og tilbehør er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser til laks med hollandaise
1 hel side laks eller fire gode laksebøffer
Olivenolie
Citronsaft
Lidt hvidløgspulver
Salt og friskkværnet peber
1 portion hollandaise sous vide
Disse timiankartofler i ovn
400 gram dampede ærter
Fremgangsmåde
- Hollandaise laves som anvist i linket, og det er en meget nem opskrift. Den tager cirka 30 minutter at lave, så den sættes over i sous vide før du laver laksen.
- Timiankartofler på samme måde, der ligeledes tager cirka 30 minutter at lave i ovnen Kartoflerne kan du have i ovnen sammen med laksen.
- Tjek at laks eller laksebøffer er fri for ben, og gnid dem derefter let med lidt olivenolie, hvorefter de dryppes med lidt citronsaft og krydres med hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber.
- Steges enten 15 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft, eller 6-7 minutter på skindsiden på panden, og derefter et minuts tid på kødsiden. Tages af.
- Kog ærterne ganske kort, kom koldt vand i gryden, lad stå et minut og hæld vandet fra.
Server stegt laks med hollandaise, de lækre timiankartofler og dampede ærter.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: