God opskrift på laks med spinat, der vendes pasta og fløde i en lækker flødesovs. En forrygende lakseopskrift, som alle kan lide.
Opskriften på laks med spinat og pasta er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser til laks med spinat
4 stykker laks på 150-175 gram stykket
400 gram pasta - eventuelt pastaskruer
1 bundt forårsløg
150 gram frisk spinat
2,5 deciliter piskefløde
1 stor håndfuld friskhakket persille
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at lave laksen. Se her hvordan du laver ovnbagt laks.
- Kog pastaen i letsaltet vand som anvist på pakken, men kog den ikke for mør! Pastaen skal koges al dente, altså med en smule bid, da den efterfølgende varmes i flødesovsen.
- Skær forårsløg i tynde skiver, og skyl spinaten grundigt, så den er helt fri for jord. Slyng den tør i en salatslynge.
- Kom lidt olie på en varm (og stor) pande, og svits forårsløg ganske let.
- Kom så spinat på, og lad den falde sammen.
- Derefter tilsættes fløde, og lad det så koge svagt op. Den afdryppede pasta tilsættes.
- Skær laksestykkerne fri af skindet, og del laksen i mindre og mundrette stykker, som kommes ned i sovsen.
- Hak persillen groft, og vend den i retten, som så smages til med salt og friskkværnet peber.
Servér straks din laks med spinat og pasta sammen med hjemmebagt flutes.
Se også mine opskrifter på:
ASB
Det er faktisk enormt uhygiejnisk, at smøre salt på råt kød, for at så stikke den hånd, der lige harrørtveddet rå kød, ned i glassetmed salt igen uden at vaske fingre ind imellem.