• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Nem hollandaise sauce lavet helt fra bunden

Nem hollandaise sauce lavet helt fra bunden

billede med sauce hollandaise, der ikke skiller
4.8 fra 48 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
184
SHARES
FacebookMessenger184PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 8. maj 2024 - Udgivet: 9. februar 2018

Hollandaise sauce laves af æggeblommer og smør, og den er ikke svær at lave. Men du skal være opmærksom på et par ting, som jeg fortæller dig her.

Mange forbinder nok ofte sauce hollandaise og sauce bearnaise med hinanden, og det er da heller ikke helt forkert.

Men der er alligevel lidt forskel. Begge er lavet af æggeblommer, der piskes op med rigelige mængder smeltet smør, og man skal passe på de to saucer ikke bliver for varme. Men man bruger dem til vidt forskellige retter.

Sauce bearnaise er perfekt til gode oksebøffer, oksefilet og culottesteg, mens hollandaisen går perfekt til især fisk som laks og dampet torsk.

Du kan lave sauce hollandaise over et vandbad, men det er ikke nødvendigt. Blot du laver sovsen på lav varme, så undgår du at den skiller.

Og skulle uheldet være ude, ja så kan du piske den sammen igen med en smule vand. Kommer du lidt flødeskum i din hollandaise, ja så har du den lækre Sauce Mousseline.

Opskriften er til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Hollandaise sauce sous vide
  • Eggs Benedict
  • Grøntsagsfad med laks og hollandaise sauce
  • Stegt laks med hollandaise

Opskrift på hollandaise sauce

billede med sauce hollandaise, der ikke skiller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hollandaise sauce - nem opskrift

4.75 fra 48 stemmer
Sauce hollandaise laves af æggeblommer og smør, og den er ikke svær at lave. Men du skal være opmærksom på et par ting, som jeg fortæller dig her.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Fransk
Kalorier: 406
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g smør
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk hvidvin
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk vand
  • salt
  • hvid peber

Fremgangsmåde
 

  1. Smelt smørret i en kasserolle, og stil den til side.
  2. I en anden kasserolle (eller mindre gryde) kommer du de pasteuriserede æggeblommer i sammen med en spiseskefuld hvidvin, citronsaft og vand.
  3. Pisk det luftigt under svag varme på komfuret.
  4. Tilsæt så smørret gradvist og forsigtigt. Start med at piske en smule af det smeltede smør ind i æggeblommerne, og efterhånden kan du piske en tynd stråle ind i sovsen.
  5. Men tilsæt ikke smørret hurtigere end du kan få det til at binde i hollandaisen. Det lyder besværligt, men det er det IKKE!
  6. Fortsæt med at piske - stadig ved lav varme, så saucen ikke bliver så varm, at den begynder at skille.
  7. Smag hollandaisen til med lidt citronsaft, salt og hvid peber. Der skal formentlig ikke så meget salt i, da smørret jo er smeltet.
  8. Anret straks, og hæld en eventuel rest i en sovseskål, da hollandaisen falder sammen, hvis den bliver stående ved varmen på komfuret.

Næringsindhold

Kalorier: 406kcalKulhydrater: 1gProtein: 3gFedt: 44gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 2gKolesterol: 253mgNatrium: 328mgKalium: 33mgKostfibre: 0.01gSukker: 0.2gVitamin A: 1444IUVitamin C: 1mgCalcium: 30mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Anret straks din sauce hollandaise, og hæld en eventuel rest i en sovseskål, da hollandaisen falder sammen, hvis den bliver stående ved varmen på komfuret.

Serveres til fisk, grønne asparges og meget andet godt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke Kjeldsen barut

    september 10, 2024 at 10:09 am

    Hejsa. Kan den laves uden hvidvin ? Mvh Vibs

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 10, 2024 at 3:52 pm

      Hej Vibeke
      Ja, det kan den sagtens. Smag eventuelt til med lidt mere citronsaft i stedet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Søren Mogensen

    maj 29, 2024 at 6:01 pm

    Perfekt til fisk!

    Svar
  3. Dennis Sommer

    september 23, 2020 at 4:42 pm

    Virker hver gang!
    Så lækker en sauce til fx hvidvinsdampet laks.

    Svar
  4. Isabella

    juli 26, 2020 at 9:12 pm

    Eksem dårlig opskrift.
    10 små portioner af smør, med lange mellemrum og alligevel skilles den.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 26, 2020 at 9:18 pm

      Hej Isabella

      Tak for din tilbagemelding, og det lyder da underligt. Som om du ikke har fået pisket den ordentligt ind fra starten?

      For jeg synes da altid at denne hollandaise lykkes.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  5. Medworldis

    maj 04, 2020 at 11:52 am

    Hej Mads Gl?der mig til at prove kr?fter med en hjemmelavet bearnaise for forste gang, og din opskrift virker dejlig nem og overskuelig ?? Jeg har dog lige et hurtigt sporgsmal. Kan man bruge pasteuriserede ?ggeblommer til formalet eller skal de v?re de rigtige ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 04, 2020 at 11:58 am

      Hej
      Det kan du sagtens.
      God fornøjelse
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required