Eggs Benedict er en klassiker, der smager himmelsk med en cremet hollandaisesauce, pocheret æg og skinke. Her er opskriften på forkælelse.
Eggs Benedict er egentlig bare et stykke brød, skinke, æg og sauce. Det lyder måske ikke så spændende. Så hvorfor er det, at denne ret smager så fantastisk?
Svaret er, at konsistensen på de forskellige lag kombineret med smag er den rene fest for ganen.
Retten opstod i 1830'ernes New York. Det var gyldne tider for dem , der tjente styrtende med penge under industrialiseringen.
Der er flere historier om den første servering. Den mest pålidelige handler om rigmandssønnen Lemuel Benedict, der kom ind på Waldorf Hotels restaurant en formiddag med tømmermænd.
Han bad om få serveret ristet brød med smør, to pocherede æg, sprødt bacon og en kæmpe klat hollandaisesauce. Og det skulle altså være fødslen af den dejlige ret.
Opskrift på Eggs Benedict
Eggs Benedict
Ingredienser
- 4 æg
- 2 engelske muffins
- 4-8 skiver skinke
Hollandaisesauce
- 100 gram smør
- 2 æggeblommer
- 1 spiseske hvidvin - eller eddike
- 1 spiseske citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær fire tykke skiver skinke - eller otte tynde stykker. Rist de engelske muffins.
- Pocher æggene, før du begynder på saucen: Slå et æg ud i en lille skål. Hæld ca. fem cm. vand i en gryde og bring det i kog. Hæld forsigtigt ægget i vandet, så tæt på overfladen som muligt. Læg låg på, og pocher i tre minutter.
- Smelt smørret og stil det til side, når det er flydende og gult.
- Kom æggeblommer i en lille gryde sammen med hvidvinen.
- Pisk det luftigt under svag varme på komfuret.
- Tilsæt smørret gradvist. Du begynder med at piske en smule af smørret ind i æggeblommerne. Derefter kan du hælde smørret ned i æggemassen i en tynd stråle, i mens du pisker. Du må ikke hælde for hurtigt. Saucen skal hele tiden hænge sammen.
- Når smørret er samlet med æggeblommerne til en sauce, smager du den til med citronsaft, salt og peber.
- Nu samler du dine Eggs Benedict: Halver de engelske muffins, smør sauce på hvert stykke muffin, kom skinke på saucen, placer et pocheret æg på skinken og hæld saucen henover hele herligheden som et cremet låg.
- Pynt eventuelt med purløg og server med salat, hvis I har brug for noget friskt til at ledsage denne herlige ret.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan godt bruge almindeligt brød til Eggs Benedict, men retten bliver bedst med engelske muffins. Her er opskriften: English muffins.
Du kan lave saucen over et vandbad, hvis du vil være sikker på, at saucen ikke skiller.
Skinken kan udskiftes med laks og spinat, her hedder retten så Eggs Florentine - eller blot med laks, se Eggs Royale.
Marianne Larsen
Hej Madens Verden.
Vil bare rose jeres side , den er hel igennem meget veludført, jeg har rigtig meget glæde af den. 🙂