Her kan du se hvordan du laver pocheret æg, som ret beset blot er et kogt æg. Og du skal hverken røre rundt i vandet eller bruge eddike. Se her hvorfor.
Pocheret æg er nemt at lave, og det smager fremragende på en toast eller sammen med frisk spinat.
Men der findes mange måder at lave de pocherede æg på, og det her er min, som jeg vil forklare lidt nærmere om.
Opskrift på pocheret æg
Listen over ingredienser til pochering af æg er ganske kort: Du skal nemlig blot bruge æg.
Mængden afhænger af hvor sulten man er, men normalt siger man et æg pr. person.
Se også de nyttige opskrifter på:
Pocheret æg
Ingredienser
- 1 æg
Sådan gør du
- Sådan laver du pocheret æg: Slå et æg ud i en lille skål, og gør det med stor forsigtighed. Husk at der beregnes et æg pr. person.
- Hæld vand i en pande eller gryde, og det skal blot lige stå 4-5 centimeter op. Kog vandet op, og skrue ned så det blot simrer.
- Vip forsigtigt ægget ned i vandet, og gør det så tæt på overfladen som muligt, så du ikke slår ægget i stykker.
- Læg låget på, og pochér ægget i tre minutter. Lidt kortere tid, hvis du have en mere flydende blomme.
- Fisk det færdigpocherede æg op med en hulske, og lad det lige dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Skal man bruge eddike til pochering af æg?
Nej, det er slet ikke nødvendigt. Jeg har prøvet mig frem, og jeg synes resultat bliver mindst lige så godt uden eddike i vandet.
Så drop eddiken. Du risikerer også blot at ægget smager lidt af eddike, og det er ikke så rart.
Skal man røre rundt mens man pocherer æg?
Nej, det er heller ikke nødvendigt. Du får det fineste og mest vellykkede æg ved blot at sænke det ned i vandet.
Kan man pakke æg til pochering ind i husholdningsfilm?
Jeg har set flere anvende husholdningfilm til pochering af æg, hvor fidusen skal være, at man så holder ægget samlet. Det er sådan set smart nok.
Men husholdningsfilm er ikke beregnet til kogning, og derfor kan måske afgive stoffer til vandet og ægget, som ikke er sunde for os. Derfor vil jeg aldrig koge fødevarer i husholdningsfilm.
Men måske kan du finde plast, der er beregnet til kogning. Løsningen er måske det, der anvendes til sous-vide.
Vent med salt og peber
Endelig skal du ikke salte æg eller vandet før pochering, men vent til ægget er færdigt.
Har du bemærkninger, spørgsmål eller andre gode tips, så del dem med os herunder i kommentarfeltet.
Del dine ideer og tanker med os andre her: