• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Pocheret æg

Pocheret æg

pocheret æg
5 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. november 2023 - Udgivet: 23. januar 2018

Her kan du se hvordan du laver pocheret æg, som ret beset blot er et kogt æg. Og du skal hverken røre rundt i vandet eller bruge eddike. Se her hvorfor.

Pocheret æg er nemt at lave, og det smager fremragende på en toast eller sammen med frisk spinat.

Men der findes mange måder at lave de pocherede æg på, og det her er min, som jeg vil forklare lidt nærmere om.

Opskrift på pocheret æg

Listen over ingredienser til pochering af æg er ganske kort: Du skal nemlig blot bruge æg.

Mængden afhænger af hvor sulten man er, men normalt siger man et æg pr. person.

Se også de nyttige opskrifter på:

  • Blødkogt æg
  • Smilende æg
  • Hårdkogte æg
  • Shakshuka
  • Eggs Benedict
pocheret æg
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pocheret æg

5 fra 15 stemmer
Her kan du se hvordan du laver pocheret æg, som ret beset blot er et kogt æg. Og du skal hverken røre rundt i vandet eller bruge eddike. Se her hvorfor.
Forb. tid 7 minutter min
Tilb. tid 3 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 63
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 æg

Fremgangsmåde
 

  1. Sådan laver du pocheret æg: Slå et æg ud i en lille skål, og gør det med stor forsigtighed. Husk at der beregnes et æg pr. person.
  2. Hæld vand i en pande eller gryde, og det skal blot lige stå 4-5 centimeter op. Kog vandet op, og skrue ned så det blot simrer.
  3. Vip forsigtigt ægget ned i vandet, og gør det så tæt på overfladen som muligt, så du ikke slår ægget i stykker.
  4. Læg låget på, og pochér ægget i tre minutter. Lidt kortere tid, hvis du have en mere flydende blomme.
  5. Fisk det færdigpocherede æg op med en hulske, og lad det lige dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  6. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

Næringsindhold

Kalorier: 63kcalKulhydrater: 0.3gProtein: 6gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.02gKolesterol: 164mgNatrium: 62mgKalium: 61mgSukker: 0.2gVitamin A: 238IUCalcium: 25mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Skal man bruge eddike til pochering af æg?

Nej, det er slet ikke nødvendigt. Jeg har prøvet mig frem, og jeg synes resultat bliver mindst lige så godt uden eddike i vandet.

Så drop eddiken. Du risikerer også blot at ægget smager lidt af eddike, og det er ikke så rart.

Skal man røre rundt mens man pocherer æg?

Nej, det er heller ikke nødvendigt. Du får det fineste og mest vellykkede æg ved blot at sænke det ned i vandet.

Kan man pakke æg til pochering ind i husholdningsfilm?

Jeg har set flere anvende husholdningfilm til pochering af æg, hvor fidusen skal være, at man så holder ægget samlet. Det er sådan set smart nok.

Men husholdningsfilm er ikke beregnet til kogning, og derfor kan måske afgive stoffer til vandet og ægget, som ikke er sunde for os. Derfor vil jeg aldrig koge fødevarer i husholdningsfilm.

Men måske kan du finde plast, der er beregnet til kogning. Løsningen er måske det, der anvendes til sous-vide.

Vent med salt og peber

Endelig skal du ikke salte æg eller vandet før pochering, men vent til ægget er færdigt.

Har du bemærkninger, spørgsmål eller andre gode tips, så del dem med os herunder i kommentarfeltet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elsebeth Jeppesen

    oktober 22, 2024 at 5:05 pm

    Et pocheret æg har jeg hørt, skal ligge på is efter tilberedning, mens næste æg tilberedes, passer det?
    Vh Elsebeth

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required