• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka israelsk morgenmad
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. november 2023 - Udgivet: 6. januar 2022

Shakshuka er den lækreste mellemøstlige ret med æg i en krydret tomatsovs. Server den som morgenmad eller som en del af mezze.

Shakshuka stammer fra Tunesien, og indeholder både rød peber, tomater og masser af frisk persille. Det er en lækker ret, som er nem at lave. Derfor spises retten oftest som en morgenmad i for eksempel Israel.

Traditionelt set laves shakshuka også en smule stærk med chili, det synes jeg, er super lækkert, men hvis den skal gøres mere børnevenlig, kan man sagens undlade det.

Du kan også vælge at drysse med lidt ost før servering. Oste så som halloumi eller feta passer godt til. Her er den lavet med pocheret æg.

Retten kan spises med pitabrød, eller bare som den er.

Opskrift på shakshuka

Shakshuka israelsk morgenmad
Rakel Seneca

Shakshuka

5 fra 3 stemmer
Shakshuka er den lækreste mellemøstlige ret med æg i en krydret tomatsovs. Server den som morgenmad eller som en del af mezze.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Morgenmad
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 54
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk løg
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 200 g tomater
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk spidskommen - stødt
  • 1 tsk chili - stødt
  • 1 tsk paprika - stødt
  • 4 stk æg
  • 0,5 dl persille
  • friskkværnet peber
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at hakke løg og hvidløg fint. Hak derefter den røde peberfrugt i mundrette stykker og hak også tomaterne fint.
  2. Tag nu en pande og kom olivenolie i den. Tilføj derefter løg og hvidløg og steg dem sammen i to minutter. Tilføj derefter rød peberfrugt og steg det sammen i to minutter.
  3. Tilføj de hakkede tomater til panden sammen med alle krydderierne. Rør det godt sammen og put låg på panden. Lad det nu stege sammen i fem minutter.
  4. Lav fire huller i sovsen og slå æggene ud i hullerne. Put låg på igen og lad æggene pochere i cirka fem minutter.
  5. Hak den friske persille og drys det udover retten. Smag til med salt og peber, og så er din Shakshuka klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 54kcalKulhydrater: 7gProtein: 2gFedt: 3gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 7mgNatrium: 24mgKalium: 411mgKostfibre: 2gSukker: 3gVitamin A: 3018IUVitamin C: 52mgCalcium: 57mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan godt bruge hakkede, flåede tomater fra dåse i stedet for friske tomater, hvis du mangler tomater.

Begge dele smager dejligt i en shakshuka. Velbekomme.

Se også andre opskrifter fra Mellemøsten:

Fladbrød med za'atar

Tabbouleh - salat med bulgur og persille

Vegetariske kåldolmere med fyld af linser

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required