Shakshuka er den lækreste mellemøstlige ret med æg i en krydret tomatsovs. Server den som morgenmad eller som en del af mezze.
Shakshuka stammer fra Tunesien, og indeholder både rød peber, tomater og masser af frisk persille. Det er en lækker ret, som er nem at lave. Derfor spises retten oftest som en morgenmad i for eksempel Israel.
Traditionelt set laves shakshuka også en smule stærk med chili, det synes jeg, er super lækkert, men hvis den skal gøres mere børnevenlig, kan man sagens undlade det.
Du kan også vælge at drysse med lidt ost før servering. Oste så som halloumi eller feta passer godt til.
Retten kan spises med pitabrød, eller bare som den er.
Opskrift på shakshuka
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 1 stk løg
- 1 stk rød peberfrugt
- 200 gram tomater
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk spidskommen stødt
- 1 tsk chili stødt
- 1 tsk paprika stødt
- 4 stk æg
- 0,5 dl persille
- sort peber
- salt
Sådan gør du
- Start med at hakke løg og hvidløg fint. Hak derefter den røde peberfrugt i mundrette stykker og hak også tomaterne fint.
- Tag nu en pande og kom olivenolie i den. Tilføj derefter løg og hvidløg og steg dem sammen i to minutter. Tilføj derefter rød peberfrugt og steg det sammen i to minutter.
- Tilføj de hakkede tomater til panden sammen med alle krydderierne. Rør det godt sammen og put låg på panden. Lad det nu stege sammen i fem minutter.
- Lav fire huller i sovsen og slå æggene ud i hullerne. Put låg på igen og lad æggene pochere i cirka fem minutter.
- Hak den friske persille og drys det udover retten. Smag til med salt og peber, og så er din Shakshuka klar til servering.
Næringsindhold
Tip
Du kan godt bruge hakkede, flåede tomater fra dåse i stedet for friske tomater, hvis du mangler tomater. Begge dele smager dejligt i en shakshuka.
Se også andre opskrifter fra Mellemøsten:
Tabbouleh - salat med bulgur og persille
Vegetariske kåldolmere med fyld af linser
Comments
No Comments