Vegetariske kåldolmere med fyld af linser og ris, bagt med en lækker tomatsauce samt ost i ovnen. Retten er bare super lækker.
Vegetariske kåldolmere fra Mellemøsten med fyld af linser er en typisk ret i det mellemøstlige køkken.
Og det kan man godt forstå, fordi den smager bare supergodt. Og så er den ekstremt sund - både dine smagsløg og krop vil takke dig.
De er også nemme at lave. For at folde de små kålpakker skal du skære den grove stilk af kålbladene, og derefter er det meget ligetil at folde dem. Så skal de bare drysses med ost og bages.
Dette trin gør dem ekstra lækre og saftige, da de hermed opsuger noget af den tomatsauce, som vi hælder ud over dem.
Opskrift på vegetariske kåldolmere
Vegetariske kåldolmere fra Mellemøsten
Ingredienser
- 0,5 stk hvidkål
- 100 gram brune ris
- 100 gram linser - brune
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk spidskommen - stødt
- 1 tsk kanel - stødt
- 1 tsk gurkemeje - stødt
- 1 tsk oregano
- 1 spsk olivenolie
- 0,5 dåse flåede tomater - hakkede
- 2 tsk salt
- 2 tsk sort peber
- 1 stk laurbærblad
- 100 gram cheddar ost
- 1 bundt persille
Sådan gør du
- Start med at at blande de brune linser og ris sammen i en lille gryde. Skyl dem og dæk dem derefter med cirka dobbelt så meget vand, som der er indhold. Put gryden henover varme og lad den koge.
- Put låg på gryden og sæt varmen ned. Lad ris og linser simre i cirka 15 minutter, de skal være en smule ukogte, når de er færdige.
- Når de er næsten færdige, hældes alt vandet fra.
- Imens de simrer, forbereder du resten. Sæt en gryde med vand over kog.
- Tag nu blade fra hvidkålen og put et par stykker af gangen ned i det kogende vand. De skal kun lige koges i cirka et minut per blad. Lig nu bladene til siden.
- Skær løget i strimler og hak to fed hvidløget fint. Varm en pande op og tilføj en spiseske olivenolie, tilføj løg og hvidløg og steg dem i fem minutter.
- Tilføj nu linse-ris blandingen og tilføj gurkemeje, en teske spidskommen og salt og peber. Steg det sammen i et par minutter.
- I en lille gryde laves tomatsaucen. Varm gryden op med olivenolie, tilføj et hakket fed hvidløg, oregano, lauerbærblad, kanel og en teske spidskommen. Steg det i et par minutter og tilføj derefter flåede tomater. Steg det sammen i fem minutter og smag til med salt og peber.
- Nu er alle dele af retten klar. Tag et hvidkålsblad skær den yderste stilk af uden af skære i selve bladet, så afskæringen ligner en trekant. Tilføj nu to fulde spiseskeer linsefyld i midten af bladet, fold to ender ind mod midten og rul den derefter sammen med de andre ender. Forsæt til alle bladene og fyldet er brugt.
- I et fad tilføjes halvdelen af tomatsaucen, derefter kåldolmerene, hæld nu resten af tomatsaucen udover dem og top dem med revet cheddarost. Bag dem sammen ved 200 grader i cirka 15 minutter.
- Server vegetariske kåldolmere med frisk persille og så er de klar til at blive spist.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Retten smager også supergodt dagen efter. Så du kan sagtens lave vegetariske kåldolmere en dag i forvejen, da fyldet dermed bare trækker endnu mere smag fra de lækre krydderier.
Osten er egentlig valgfri. Retten kan sagtens laves uden ost, dette vil gøre den vegansk, samt kalorielet og en god ret til dem, der er på kur.
Se også andre opskrifter på vegetarisk aftensmad:
Hanne Holmbo
De smager rigtig godt og er nemme at lave.
Jeg erstattede brune linser og ris med røde linser og bulgur, da vi havde det i forvejen. Desuden brugte jeg savoykål i stedet for hvidkål, da jeg elsker savoykål.
Jeg krydrede også ekstra med spidskommen og gurkemeje.