• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Vegetariske kåldolmere med fyld af linser

Vegetariske kåldolmere med fyld af linser

Vegetariske kåldolmere
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. september 2022 - Udgivet: 7. maj 2021

Vegetariske kåldolmere med fyld af linser og ris, bagt med en lækker tomatsauce samt ost i ovnen. Retten er bare super lækker.

Vegetariske kåldolmere fra Mellemøsten med fyld af linser er en typisk ret i det mellemøstlige køkken.

Og det kan man godt forstå, fordi den smager bare supergodt. Og så er den ekstremt sund - både dine smagsløg og krop vil takke dig.

De er også nemme at lave. For at folde de små kålpakker skal du skære den grove stilk af kålbladene, og derefter er det meget ligetil at folde dem. Så skal de bare drysses med ost og bages.

Dette trin gør dem ekstra lækre og saftige, da de hermed opsuger noget af den tomatsauce, som vi hælder ud over dem.

Opskrift på vegetariske kåldolmere

Vegetariske kåldolmere
Rakel Seneca

Vegetariske kåldolmere fra Mellemøsten

5 fra 4 stemmer
Vegetar kåldolmere fra Mellemøsten med fyld af linser, ris og bagt med en tomatsauce samt ost i ovnen. Retten er bare super lækker.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 143
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 0,5 stk hvidkål
  • 100 g brune ris
  • 100 g linser - brune
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk spidskommen - stødt
  • 1 tsk kanel - stødt
  • 1 tsk gurkemeje - stødt
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,5 dåse flåede tomater - hakkede
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk friskkværnet peber
  • 1 stk laurbærblad
  • 100 g cheddar ost
  • 1 bundt persille

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at at blande de brune linser og ris sammen i en lille gryde. Skyl dem og dæk dem derefter med cirka dobbelt så meget vand, som der er indhold. Put gryden henover varme og lad den koge.
  2. Put låg på gryden og sæt varmen ned. Lad ris og linser simre i cirka 15 minutter, de skal være en smule ukogte, når de er færdige.
  3. Når de er næsten færdige, hældes alt vandet fra.
  4. Imens de simrer, forbereder du resten. Sæt en gryde med vand over kog.
  5. Tag nu blade fra hvidkålen og put et par stykker af gangen ned i det kogende vand. De skal kun lige koges i cirka et minut per blad. Lig nu bladene til siden.
  6. Skær løget i strimler og hak to fed hvidløget fint. Varm en pande op og tilføj en spiseske olivenolie, tilføj løg og hvidløg og steg dem i fem minutter.
  7. Tilføj nu linse-ris blandingen og tilføj gurkemeje, en teske spidskommen og salt og peber. Steg det sammen i et par minutter.
  8. I en lille gryde laves tomatsaucen. Varm gryden op med olivenolie, tilføj et hakket fed hvidløg, oregano, lauerbærblad, kanel og en teske spidskommen. Steg det i et par minutter og tilføj derefter flåede tomater. Steg det sammen i fem minutter og smag til med salt og peber.
  9. Nu er alle dele af retten klar. Tag et hvidkålsblad skær den yderste stilk af uden af skære i selve bladet, så afskæringen ligner en trekant. Tilføj nu to fulde spiseskeer linsefyld i midten af bladet, fold to ender ind mod midten og rul den derefter sammen med de andre ender. Forsæt til alle bladene og fyldet er brugt.
  10. I et fad tilføjes halvdelen af tomatsaucen, derefter kåldolmerene, hæld nu resten af tomatsaucen udover dem og top dem med revet cheddarost. Bag dem sammen ved 200 grader i cirka 15 minutter.
  11. Server vegetariske kåldolmere med frisk persille og så er de klar til at blive spist.

Næringsindhold

Kalorier: 143kcalKulhydrater: 24gProtein: 3gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 1240mgKalium: 222mgKostfibre: 2gSukker: 1gVitamin A: 125IUVitamin C: 6mgCalcium: 56mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Retten smager også supergodt dagen efter. Så du kan sagtens lave vegetariske kåldolmere en dag i forvejen, da fyldet dermed bare trækker endnu mere smag fra de lækre krydderier.

Osten er egentlig valgfri. Retten kan sagtens laves uden ost, dette vil gøre den vegansk, samt kalorielet og en god ret til dem, der er på kur.

Se også andre opskrifter på vegetarisk aftensmad:

Vegetartærte - galette med spinat og ricotta

Linsesuppe med røde linser

Lækre vegetarfrikadeller, som smager af kød

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Holmbo

    januar 15, 2023 at 8:26 pm

    De smager rigtig godt og er nemme at lave.
    Jeg erstattede brune linser og ris med røde linser og bulgur, da vi havde det i forvejen. Desuden brugte jeg savoykål i stedet for hvidkål, da jeg elsker savoykål.
    Jeg krydrede også ekstra med spidskommen og gurkemeje.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required