Eggs Royale er i familie med Eggs Benedict. En luksus-ret med pocherede æg, hollandaisesauce og laks på ristede engelske muffins.
Eggs Royale er den ultimative morgen-forkælelse. Her får du både pocheret æg, laks og engelsk muffins med den lækreste hollandaisesauce udover.
Kendere af Eggs Benedict vil vide, at den indeholder skinke. Opskriften her er med røget laks i stedet for skinke.
Oplevelsen er den samme. En cremet og fyldig morgenmad eller brunchret, som er utrolig skøn en weekendmorgen med god tid.
Opskrift på Eggs Royale
Eggs Royale
Ingredienser
- 1 engelsk muffins - halveret og ristet
- 2 æg
- 2 skiver røget laks
Hollandaisesauce
- 1,5 æggeblomme - pasteuriseret
- 100 gram smør
- ¼ dl eddike
- ½ skalotteløg - lille, finthakket
- friskkværnet peber
Sådan gør du
Hollandaisesauce
- Begynd med at lave saucen, for så kan du varme den op til sidst i et vandbad.
- Du skal først klare de 100 gram smør. Varm smørret langsomt op på en pande, så det bevarer sin gule farve. Når det smelter, fjerner du det fedt, der lægger sig ovenpå det smeltede smør. Så har du klaret smør.
- Skær meget tynde skiver skalotteløg og kom dem i en lille stegegryde med eddike og peber. Når det er reduceret lidt, tager du det af panden og sir det.
- Nu hælder du æggeblommer i blandingen og kommer det hele i en skål, så du kan piske det over et vandbad. Det skal vokse til dobbelt størrelse.
- Fjern skålen fra varmen og pisk smørret i lidt efter lidt. Sæt til side og pocher æggene.
Pocherede æg
- Bring vand i kog i en gryde. Skru ned til medium varme.
- Slå æggene ud u hver sin lille kop. Pisk i vandet, så der dannes en rund spiral. Hæld et æg ad gangen ned i midten af "strømmen". Lad hvert æg pochere i tre-fire minutter og tag dem af.
Anretning
- Læg en engelsk muffins på tallerkenen, placer en lakseskive foldet sammen på midten på brødet, herefter det pocherede æg og til sidst hælder du en stor skefuld sauce ud over. Drys eventuelt med dild eller purløg. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Eggs Royale minder meget om både Eggs Benedict og Eggs Florentine, som er vegetarversionen med spinat.
Du kan lave en krydsning, så du sauterer et par håndfulde babyspinat på panden, som du lægger på brødet, inden du placerer laks og æg.
Herefter kommer du hollandaisesaucen på toppen.
Se andre opskrifter til hyggelige morgener:
Henriette
Hej Karen. Som ægte madøre og stor fan af din side, tillader jeg mig at korrigere. Man laver ikke klaret ved at fjerne fedtet på toppen af det smeltede smør, smør er fedt. Man stiller panden stille lidt og hælder forsigtigt det øverste lag smør fra. Man lader bundfaldet blive tilbage, dete r en rest af valle osv. held og lykke med din side. Henriette