English muffins er perfekte bløde og svampede i midten med en sprød yderside. De kan bruges til Eggs Benedict, eller som de er.
English muffins er faktisk slet ikke muffins men nærmere en slags bolle, da de hverken er søde eller skal bages i ovnen.
De har til gengæld en virkelig lækker konsistens, som både er lidt svampet, men også har et godt bid.
For at få denne konsistens så bages de faktisk på en pande og ikke i en ovn. Jeg var selv lidt bekymret første gang, jeg lavede dem, da jeg ikke har bagt boller på en pande før. Men resultatet er helt perfekt og autentisk.
En meget vigtig ingrediens er semolina som du også kan erstatte med majsmel. Dog kan du ikke bruge almindelig mel lige til denne del af opskriften.
Opskrift på english muffins
English muffins
Ingredienser
- 180 ml mælk
- 120 ml vand
- 2,5 tsk tørgær
- 2 spsk sukker
- 40 gram smør
- 1 stk æg
- 340 gram hvedemel
- 0,5 tsk salt
- semolina - eller majsmel
Sådan gør du
- Start med at blande mælk og vand sammen og varm det op til lillefingervarme. Tilføj nu sukker og tørgær, lad det stå fem minutter.
- Smelt smørret og tilføj det til mælken sammen med salt og æg. Rør det godt sammen og tilføj hvedemel, mens du ælter dejen sammen. Ælt i op til ti minutter, det er en relativ klistret dej, men æltningen gør den mere smidig.
- Dæk nu dejen til og lad den hæve i en time. Gør en bageplade klar ved at drysse en smule semolina på den.
- Hæld dejen ud på køkkenbordet og flad den ud en smule, den skal være cirka tre centimeter i højden. Brug en småkageform til at udstikke cirka 14 runde muffins ud.
- Put de udstukne muffins hen på bagepladen og drys lidt semolina ud over dem. Dæk dem til og lad dem hæve i 30 minutter mere.
- Tag en pande og skru op på lav varme. Når du kan mærke, at den varmer op langsomt, så drysser du en smule semolina på panden og tilføjer cirka fire muffins på panden. Put derefter låg på og lad dem stege i fire minutter, vend dem og lad dem stege i fire minutter mere med låg på.
- Stil de færdige muffins på en tallerken og hæld det brugte semolina ud. For hver portion der steges, tilføjes en ny portion semolina. Forsæt, indtil de alle er færdige.
- Server english muffins ristet med smør eller som en del af en anden ret, så som Eggs Benedict.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Disse brød anvendes blandt andet til den kendte ret Eggs Benedict med hollandaisesauce, pocherede æg og skinke.
Du kan vælge at koldhæve dejen til english muffins henover natten, så har du morgenmaden klar dagen efter.
Se også andre opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Amanda
Hej!
Dejen er ekstremt våd med denne mængde mel vs.våde ingredienser. Jeg skal op på dobbelt så meget for at få en sammenhængende dej. Ville også normalt sige dobbelt så meget mel som våde ingredienser til denne type opskrift. Er det en fejl i opskriften?
Hilsen Amanda
Ole
Du skal nok ikke forvente for mange svar, da det er noget de godt nok ikke er gode til på denne side, desværre 🙁 Og der er også ret tit fejl i opskrifterne 🙁
Jeg har ikke lige prøvet denne opskrift, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.
Holger Rørby Madsen
Hej Ole
Aaaah, jeg svarer faktisk virkelig mange brugere, men der kan selvfølgelig være smuttere, fordi jeg ikke opdager kommentarerne i mængden. Men jeg bestræber mig virkelig på at nå alle 🙂
Alt det bedste til dig
Holger
Holger Rørby Madsen
Hej Amanda
Tak for tilbagemelding - jeg tjekker lige op på den 🙂
Alt det bedste
Holger