Sådan bager du lækre scones i airfryer. De nemme kageboller kan laves med eller uden chokolade, og dejen skal jo ikke hæves. Bagetid: 12 min.
Scones i airfryer er nemt bagværk, der nærmest kan beskrives som kageboller, altså en krydsning af kage og klassiske boller.
Fordelen her er dog, at de ikke laves med gær, men i stedet med bagepulver, og derfor skal dejen ikke hæve.
Se også: Nem chokoladekage i airfryer
De engelske scones er nemme og hurtige at bage i en airfryer, og du kan lave dem med eller uden chokolade.
Du får 6 kager/boller ud af denne opskrift, og de er klar lige om lidt.
Kalorieindhold: En enkelt af disse scones inderholder ca. 200 kalorier.
Opskrift på scones i arifryer
Ingredienser
- 200 gram hvedemel
- 10 gram sukker
- 1 teskefuld bagepulver - med top
- 0,5 teske salt
- 50 gram smør - koldt, i mindre tern
- 140 gram mælk
Sådan gør du
- Til scones i airfryer starter du med, at veje hvedemel af i en skål sammen med sukker, bagepulver opg lidt salt. Vend det godt sammen.
- Tilsæt så koldt smør i tern, og smuldre smørret ud i melblandingen, så det kommer til at ligne revet ost. Ønskes chokolade i kagebollerne kan du tilsætte den hakkede chokolade nu. Du skal bruge ca. 40 gram mørk chokolade.
- Hæld mælk ved og saml dejen. Brug en grydeske til det. Dejen skal ikke æltes yderligere.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og rul den forsigtigt ud til en firkant på ca. 20 gange 10 centimeter.
- Skær 6 scones ud, og læg dem på bagepapir på risten i din airfryer.
- Bag dem i ca. 10 minutter ved 180 grader, hvorefter de vendes og får 2 minutter mere på den anden side.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte scones i airfryer køles en smule af, men serveres lune, hvor de smager bedst.
Gemmer du alligevel et par stykker, kan de "genopfriskes" ved at varme dem på en brødrister eller i airfryeren.
Se også: Bananmuffins i airfryer - nemme og luftige

Comments
No Comments